Erdoğan'dan yeni anasaya mesajı: İmkan bulduğumuzda ülkemizi sivil ve kapsayıcı bir anayasaya kavuşturacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargı Günü ve Danıştay'ın 154. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri'nde konuştu. Yeni anayasa çalışmalarından bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Milletimizi mevcut anayasadan kurtarma irademiz bakidir. İmkan bulduğumuzda ülkemizi sivil ve kapsayıcı bir anayasaya mutlaka kavuşturacağız." dedi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Konferans Salonu'nda düzenlenen İdari Yargı Günü ve Danıştay'ın 154. Kuruluş Yıldönümü programında konuştu. 

"İRADEMİZ BAKİDİR"

Konuşmasında yeni anayasa mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tamamen demokratik yaklaşımla yeni bir anayasa için TBMM bünyesinde defalarca teşebbüste bulunduk. Maalesef muhalefetin uzlaşmaz tavrı nedeniyle akamete uğradı. Milletimizi mevcut anayasadan kurtarma irademiz bakidir. İmkan bulduğumuzda ülkemizi sivil ve kapsayıcı bir anayasaya mutlaka kavuşturacağız." dedi. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"Cumhuriyet tarihi maalesef yargının darbeciler ve vesayet güçleri lehine taraf olduğu Yassıada yargılamalarından 28 Şubat brifinglerine kadar pek çok kötü örnekle doludur. Yargı kurumunun bu onurlu sorumluluğu kendine yakışır konumda olmasına sağlamak için gayret gösterdik.

"HİÇBİR YARGI MENSUBUNUN HUKUKLA BAĞDAŞMAYAN BİR YAKLAŞIMLA KARŞIMA GELMESİNİ İSTEMEM"

Siyasetin etki alanını genişletme çabalarına yargı da dahildir, hatta en başlarda gelir. Amerika'sından Avrupa'sına her yerde aynı çekişme yaşanmıştır. Ülkemizin ve vatandaşlarımızın çeşitli meselelerini takip ederken hukuk adına dünyanın nerelerinde ne yüz kızartıcı durumlarla karşılaştığımızı biliyoruz. Buradan açıkça ifade ediyorum; bu ülkede hiçbir savcının, yargı mensubunun hukukla bağdaşmayan herhangi bir yaklaşımla karşıma gelmesini istemem. Ama aynı zamanda yargı mensuplarının bu hukukçu duruşunu herkesin karşısında ve her şartta sergilemesini de beklerim.

"FETÖ'NÜN DEHŞET VERİCİ YAPILANMASINA ŞAHİT OLDUK"

Daha yakın tarihte FETÖ ihanet çetesinin yargıdaki dehşet verici yapılanmasına şahit olduk. FETÖ belasının ülkenin başına bu derece musallat olmasında yargıya çöreklenen yapının örgütün Emniyet ve ordu içindeki mensuplarıyla çok önemli misyon üstlendiğini biliyoruz. Ülkesine, milletine, adalete bağlı savcı ve hakimler kendi içlerinden başlayarak Türkiye'nin FETÖ tehdidinden hukuk yoluyla kurtulmasına öncülük ettiler.

Yargı mensupları olarak sizlerin hukuk devleti ilkesi çerçevesinde verdiğiniz ve vereceğiniz her mücadelenizde yanınızda yer alacağız.

YENİ ANAYASA MESAJI

Hukuk devleti ilkesi demokrasinin olmazsa olmaz şartıdır. Geçmişte hukuka aykırı pek çok tacize, cezaya muhatap olmuş bir siyasetçi olarak ülke yönetimine geldiğimden beri Türkiye'nin hukuk devleti olması mücadelesini yürütüyorum. Ülkemizi yeni, tamamen demokratik yaklaşımla ve yalın dille yazılmış yeni bir anayasaya kavuşturmak için TBMM bünyesinde defalarca teşebbüste bulunduk. Bunun için Meclis'te tüm partilerin eşit üye katılımıyla bir komisyon kurulmasına öncülük ettik. Maalesef bu teşebbüsümüz muhalefet partilerinin uzlaşmaz tavrı sebebiyle akamete uğradı.

Aradan geçen bunca zaman rağmen önümüze üzerinde konuşabileceğimiz gelmedi muhalefetten. Milletimizi ruhunu 12 Eylül vesayetçilerinin üflediği, darbe mahsulü anayasadan kurtarma misyonumuz bakidir. Anayasamızın toplumda 134 hükmü geçtiğimiz 20 yıl boyunca değişti.

Ülkemizdeki temel kanunların neredeyse tamamının çağın gerekliliklerine uygun hale getirecek şekilde yenilemiş olduk."

 

Erdoğan'dan yeni anasaya mesajı: İmkan bulduğumuzda ülkemizi sivil ve kapsayıcı bir anayasaya kavuşturacağız ile ilgili etiketler Erdoğan Danıştay Yargı canlı yayın
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.