Erdoğan, New York Türkevi'nin temeline gömdüğü mektupta ne yazdı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta 32 katlı Türkevi binasının temelini attı. Erdoğan, binanın temeline özel bir kapsül içinde bir de mektup yolladı. İşte o mektup ve Erdoğan'ın geleceğe bıraktığı mesaj...

Birleşmiş Milletler'de temaslarda bulunmak için ABD'nin New York kentine giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu'nun da içinde bulunacağı Türk Evi Binası'nın temelini attı.

GELECEĞE ÖZEL MEKTUP

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, yazdığı mektubu özel bir kapsül içerisinde binanın temeline yolladı.

Anıt değeri taşıyan binalar için uygulanan bir gelenek olan kapsül içerisinde yollanan mektup da "Bu bina Türkiye'nin başarı hikayesinin sembollerinden biridir." ifadeleri de yer aldı.

İşte Erdoğan'nın geleceğe mektubunun tam metni;

"Türkiye son 15 yılda demokraside ve ekonomide gerçekleştirdiği reformlarla tarihi başarılara imza atmıştır. Bugün temelini attığımız Türkevi ülkemizin bu başarı hikayesinin sembollerindendir.

Tarihimizden ve değerlerimizden aldığımız güçle Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmanın mücadelesini veriyoruz.

İstikbalimizin teminatı olarak gördüğümüz, kendilerine daha müreffeh bir ülke bırakmak için gecemizi gündüzümüze kattığımız yeni nesillerin de aynı inanç ve azimle bu kutlu yolculuğu devam etireceklerine inanıyorum.

2017 Türkiyesi ve New York'undan geleceğe selam ve saygılarımı sunuyorum.

Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye Cumhurbaşkanı

18.09.2017"

erdogIanAn_mektubu

Erdoğan, New York Türkevi'nin temeline gömdüğü mektupta ne yazdı? ile ilgili etiketler Erdoğan New York Mektup türkevi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.