Erdoğan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde duyurdu: 15 Kasım'da İstanbul'da Gazze için toplantı yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan’da düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16'ncı Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Çocukları dahi katletmeyi meşrulaştıran bir fanatizmle karşı karşıyayız. Batılı ülkeler ise İsrail'in tüm bu katliamlarını uzaktan seyrediyor" diyen Erdoğan 15 Kasım'da İstanbul'da Gazze için uluslararası bir toplantı yapılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'daki temaslarını sürdürüyor. Erdoğan, bugün başkent Taşkent'te düzenlenecek Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16'ncı Zirvesi'ne katılmak üzere Taşkent Uluslararası İş ve Kongre Merkezi'ne geldi.

Teşkilatın etkinliğinin artırılması ile üye ülkeler arasında ticaret, ulaştırma ağları ve bağlantının geliştirilmesi gibi konuların masaya yatırılacağı zirvede Erdoğan katılımcılara hitap etti. 

Erdoğan, zirve kapsamında ikili görüşmelerde bulunacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Taşkent'te düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde, "Çocukları dahi katletmeyi meşrulaştıran bir fanatizmle karşı karşıyayız. Batılı ülkeler ise İsrail'in tüm bu katliamlarını uzaktan seyrediyor" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

'Küresel sınamalarla karşı karşıya olduğumuz dönemden geçiyoruz. Koronavirüsün açtığı yaralar henüz kapanmadı. Rusya Ukrayna savaşının yıkıcı sonuçları ile yüzleştik. Filistin topraklarındaki çatışmalar hepimizin yüreğini dağladı. Saldırıda 34. günü geride bıraktık.


Acımasızca öldürülen kişilerin yüzde 73'ü kadın ve çocuklardan oluşuyor. Sivil yerleşim yerlerini bombalamaya devam ediyorlar. Çocukları dahi katleden fanatizm ile karşı karşıyayız. Batılı ülkeler katliamı uzaktan seyrediyor. Bırakın eleştiriyi ateşkes çağrısı yapamayacak kadar acziyet içindeler. Kuranı yakanlara göz yumanlar Filistin bayrağına dahi tahammül edemiyorlar. 7 Ekim'den bu yana gördüğümüz iki yüzlülük örneklerini artırmak mümkündür

Demokrasiden bahseden batı, İsrail'in katliamını uzaktan seyrediyor. Ateşkesin sağlanması için diplomatik girişimleri sürdürüyoruz. Buradan özellikle hep birlikte Müslümanlar olarak sesimizi bugün çıkartmayacaksak ne zaman sesimizi yükselteceğiz?

Müslümanlar olarak birliğimizi güçlendirmeliyiz. Çatışmaların önlenmesi için diplomatik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar 230 tonu aşan insani yardım malzemesini sevk ettik. Akan kanın durması için sergileyeceğimiz tavır çok önemli. Birlikte sesimizin yükseltilmesi çok ama çok kıymetli.

'BATI KATLİAMI UZAKTAN SEYREDİYOR'

Sürekli insan hak ve hürriyetlerinden dmeokrasiden bahseden Batılı ülkeler İsrail'in bu katliamlarını uzaktan seyrediyor. Bırakın çocuk katillerini eleştirmeyi ateşkes çağrısı yapamayacak kadar acziyet içerisindeler. Filistin bayrağına dahi tahammül edemliyorlar.

 

15 KASIM'DA GAZZE İÇİN İSTANBUL'DA TOPLANTI YAPILACAK

Gelişmeler, Müslümanlar olarak birliğimizi güçlendirmemiz gerektiğini bizlere bir kez daha göstermektedir. Diplomatik girişimlerimizi sürdürüyoruz. Eşimin himayesinde 15 Kasım tarihinde İstanbul'da Devlet ve Hükümet Bakanları'nın eşlerinin katılımıyla uluslararası bir toplantı gerçekleştirilecek. Gazze'deki kardeşlerimiz için güçlü bir dayanışma gerçekleştirilecek. Birlikte sesimizin yükselmesi çok önemlidir.'

Erdoğan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde duyurdu: 15 Kasım'da İstanbul'da Gazze için toplantı yapılacak! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.