Erdoğan, AB liderleri ile ne konuştu? Kritik görüşmenin detayları ortaya çıktı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı görüşmenin ardından haftalardır beklenen kritik randevuya geçti... Erdoğan'ın AB Konseyi Başkanı Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Juncker ile yaptığı görüşmede Türkiye ile AB arasında Mart 2016'da imzalanan mülteci anlaşmasının hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'de ilk olarak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmüştü...

Erdoğan bu görüşmenin ardından haftalardır beklenen randevu için AB liderleri Donald Tusk ve Jean-Claude Juncker ile bir araya geldi...

Erdoğan'ı görüşmenin yapılacağı AB Konseyi binasına girişinde Konsey Başkanı Tusk karşıladı. Erdoğan ve Tusk, toplantının gerçekleştirileceği salona kadar beraber yürüdü.

Salon önünde ise Erdoğan'ı AB Komisyonu Başkanı Juncker karşıladı. Daha sonra Erdoğan, Tusk ve Juncker, el sıkışarak gazetecilere görüntü verdikten sonra görüşmeye geçti.

erdogIan_tusk_juncker

BİR SAAT SÜRDÜ

Basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık bir saat süren görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerindeki son durum ile ileriye dönük atılabilecek adımların ele alındığı belirtildi. Erdoğan, Tusk ve Junker'le görüşmesinin ardından Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani ile bir araya geldi.

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Görüşmelerde mülteci anlaşmanın hayata geçmesi gerektiği vurgulandı. Terörle mücadelede işbirliğine vurgu yapıldı. İlişkilerin canlandırılmasının önemi vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB Konseyi Başkanı Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Juncker ile yaptığı görüşmede Türkiye ile AB arasında Mart 2016'da imzalanan mülteci anlaşmasının hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı. Türkiye-AB ilişkilerinin yeniden canlandırılmasının önemine işaret edilen görüşmede, terörle mücadelede iş birliğini güçlendirmenin gerekliliğine değinildi.

Tusk ve Junker, Erdoğan ile görüşmeden önce ABD Başkanı Trump ile de bir görüşme yaptı.

SKANDAL KARAR SONRASI BİR İLK

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekim 2015'ten bu yana Brüksel'de ilk kez Avrupa Birliği liderleriyle bir araya geldi. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin Türkiye'yi siyasi denetime alması kararının ardından yapılan ilk yüz yüze görüşme, ilişkilerin seyri açısından büyük önem taşıyor.

NE İSTİYORSUNUZ?

Erdoğan dün Brüksel'e giderken AB'ye resti çekmiş ve şunları söylemişti: "Biz elimizden gelen her şeyi A'dan Z'ye yapıyoruz. Ne gerekiyorsa müktesebat içerisinde bunları yerine getirmeye çalışıyoruz. Ama karşılığında da tabii bunun karşılığını bekliyoruz. Bizim Avrupa Birliğinden kopmak diye bir derdimiz yok ama Avrupa Birliğinin de kendi üzerine düşen görevi herhalde yerine getirmesi gerekir. Avrupa Birliği, Türkiye'yi kendi kapısında adeta dilenci mesabesinde göremez, böyle bir hakkı da yok. Bizim onlara anlatacağımız bu. Yani 'Siz Türkiye'den ne bekliyorsunuz, ne istiyorsunuz? 54 yıl oldu hala neyi bekliyorsunuz?' Ben şunu biliyorum, Avrupa Birliği, 'Türkiye kendisi çekilsin', bunu bekliyor, havasında. Biz de 'Böyle bir şey varsa kararı siz verin, kararı siz verirseniz işinizi zorlaştırmayız' diyoruz. Olay bu. Şimdi bu görüşmelerde de bunlar gündeme gelince bunu söyleyeceğiz. 'Siz ne bekliyor, ne istiyorsunuz?' Bunu konuşacağız. Bizim de olmazsa olmazımız da değil, onu da bilmemiz lazım."

Erdoğan, Tusk ve Junker'le görüşmesinin ardından Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani ile bir araya geldi.

Erdoğan, AB liderleri ile ne konuştu? Kritik görüşmenin detayları ortaya çıktı... ile ilgili etiketler Erdoğan tusk Juncker tajani
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.