Ercan Yazgan kimdir?

Ercan Yazgan'dan kötü haber geldi. Gelen bilgilerine göre usta sanatçı felç geçirdi.AA'nın haberine göre; Özellikle oynadığı televizyon dizileriyle tanınan Ercan Yazgan, hafta içi felç geçirerek Sultanbeyli'deki özel bir hastaneye kaldırıldı. En son gelen bilgiye göre ise usta oyuncu gece saat 23.05 sularında hayatını kaybetti.Perihan Abla dizisindeki Şoför İsmet ve "Bizimkiler" dizisindeki Kapıcı Cafer tiplemeleriyle tanınan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Peki, Ercan Yazgan kimdir? Kaç yaşında? Hangi filmleri var? Detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

Ercan Yazgan kimdir, kaç yaşında ve hangi filmlerde oynadı? Vatandaşlarımızın merak ettiği soruların cevaplarını derledik. Ercan Yazgan, 4 Nisan 1946 tarihinde Sinop’ta doğdu. Yazgan, 1986 yılında Perihan Abla dizisindeki Şoför ismet karakteriyle tanındı. Usta oyuncu Ercan Yazgan felç geçirdi. Alınan bilgiye göre, özellikle oynadığı televizyon dizileriyle tanınan Ercan Yazgan, hafta içi felç geçirerek Sultanbeyli'deki özel bir hastaneye kaldırılan efsane oyuncu gece saat 23.05 sıralarında yaşamını yitirdi. Peki, Ercan Yazgan kimdir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

ercan_yazgan_kimdir_kac_yasnda_hangi_filmlerde_oynad_icerik

USTA OYUNCU FELÇ GEÇİRDİ

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Ercan Yazgan, geçirdiği felç nedeniyle tedavi altına alındı.

ercan_yazgan_kimdir_kac_yasnda_hangi_filmlerde_oynad

Alınan bilgiye göre, özellikle oynadığı televizyon dizileriyle tanınan Ercan Yazgan, hafta içi felç geçirerek Sultanbeyli'deki özel bir hastaneye kaldırılan usta oyuncu gece 23.05 sularında yaşamını yitirdi. Sevenleri hüzünlü haber ile yasa boğuldu.

ERCAN YAZGAN KİMDİR?

Türk seyircisiyle ilk kez Perihan Abla dizisiyle tanışan Ercan Yazgan, 4 Nisan 1946 yılında Sinop ilinde dünyaya geldi. İlk kez 1986 yılındaki Perihan Abla dizisindeki Şöför İsmet karakteriyle tanınan Ercan Yazgan, 1989-2002 yılları arasında ise Bizimkiler dizisiyle hafızalara kazındı. Kapıcı Cafer tiplemesiyle geniş kitlelelere ulaşan Ercan Yazgan, Halit Akçatepe ile de Kaygısızlar dizisinde birlikte rol aldı.

ERCAN_YAZGAN

ÖDÜLLERİ

1999 - 36.Antalya Film Şenliği, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu – Duruşma filmi ile

FİLM VE DİZİLERİ

2015 - Bana Masal Anlatma (Sinema Filmi)
2011 - 2012 - İffet (Dizi)
2010 - Kardelen (Sinema Filmi)
2009 -2010 - Hanımın Çiftliği
2008 - Talih Kuşu (TV Dizisi)
2008 - Nekrüt (Sinema Filmi)
2008 - Adanalı (TV Dizisi)
2006 - Yalancı Yarim
2006 - Ahh İstanbul
2004 - Tatil Aşkları
2004 - Altın Kafes
2003 - 2006 - Hayat Bilgisi
2002 - Aşk Meydan Savaşı
2000 - Balalayka (Sinema Filmi)
1999 - Duruşma (Sinema Filmi)
1996 - Sevda Kondu
1994 - Kaygısızlar
1994 1993 - Yazlıkçılar
1990 - Bir Milyara Bir Çocuk (aynı zamanda yapımcı)
1989 - 2002 - Bizimkiler

bizimkiler_dizisinin_konusu_nedir

BİZİMKİLER (DİZİ)

Bizimkiler, 1989-2002 yılları arasında 13 yıl kesintisiz olarak yayınlanmış, Türk televizyonculuk tarihinin en uzun süren dizisidir.

BİLGİLER

Bizimkiler, 1976 yapımı Kapıcılar Kralı filminin senaryosunu yazan Umur Bugay'ın daha sonra bu filmdeki karakterleri geliştirmesiyle ortaya çıktı. Bir apartmanda yaşayan ailelerin kendi aralarında ve çevreleriyle yaşadıkları ilişkileri komik bir dille anlatıyordu.

Dizinin ilk sezonlarındaki hikâyesi Şükrü'nün (Erdal Özyağcılar (1989-97), Savaş Dinçel (1997-2002)) çekirdek ailesi, akrabaları ve apartmanda bulunan birkaç karakter etrafında geçerken, seneler geçtikçe ana hikâyenin ekseni kaymış, oyuncu kadrosu değişmiş, apartman kalabalıklaşmış ve dizide ön plana çıkan bir aile veya karakter kalmamıştır. Bununla birlikte, birçok değişim geçiren dizi için çekirdek kadrosundan ve genel havasından bir şey kaybetmediği söylenebilir. Dizinin her bölümü Şükrü'nün oğlu Ali'nin (Atılay Uluışık) o bölüm hakkında anlattıklarıyla biterdi. Yani aslında, Bizimkiler dizisi hep Ali'nin anlattıklarından izlenirdi.

Dizinin ilk iki yılında Şükrü'nün ağabeyi Şevket rolünde Cihat Tamer yer almıştır. Daha sonra alacaklarının verilmemesi nedeniyle diziyi bırakan Tamer'in yerine bu role Engin Şenkan getirilmiştir. Şükrü'nün eşi Nazan'ın (Ayşe Kökçü) bir baltaya sap olamamış ağabeyi Nazım rolündeki Yaman Okay, ne zaman kardeşinin evine gelse Şükrü'den fırça yerdi, Nazım da "Enişte, bu sefer süper bir iş buldum ama biraz sermayeye ihtiyacım var" derdi. Bölüm bitince de Ali "Babam o akşam çok diretti dayıma para vermemek için ama sofrada açılan bir yeni rakının içilmesinden sonra yelkenleri suya indirdi" tarzı açıklamaları ile yine Nazım'ı kıramadığı anlaşılırdı. 1997'de Erdal Özyağcılar, Şükrü karakteriyle anılmak istemediği için kadrodan çıktı ve yerine bir başka usta oyuncu Savaş Dinçel geldi.

Şükrü'nün ailesi dışında ilk sezonlarda dizinin önde gelen karakterlerinden bazıları apartman yöneticisi Sabri bey (Mehmet Akan), kapıcı Cafer (Ercan Yazgan), "Katil" Yavuz (Aykut Oray), "Sarhoş"/Baykuş Cemil (Uğurtan Sayıner), Cafer'in kayınbabası Halil/Halil Pazarlama (Oktay Sözbir), Sabri bey'in eşi Ayla hanım (Meral Çetinkaya), muhasebeci Ergun (Erdinç Dinçer) idi. İlerleyen sezonlarda Yengeç Hüseyin (Savaş Yurttaş), Tak Tak Sedat (Salih Kalyon), Davut Usta (Selçuk Uluergüven), Doktor Türkan (Güler Ökten), Halis (Ali Uyandıran), "Tahta kafa" Raşit (Erdoğan Tuncel), Muvaffak hoca (Zihni Göktay), Şair Cenap (Rutkay Aziz) ve "İbrikçi" Sıtkı (Cezmi Baskın) gibi yeni karakterler diziye eklemlenmiştir.

Dizide rol alan hayvanlar da ilgi odağı olmuştur; Cafer'in jako cinsi papağanı Maşuk (Maşuk rolündeki papağanlardan ilki kirmizi iken ikincisi gri renkliydi), Davut ustaların köpekleri Abadi, Yavuz'un dövüşçü horozu Prens ve Ayla hanımın kedisi Tontoş.

YAPIM

Dizinin 459 bölümüne yönetmen olarak Yalçın Yelence imza atmıştır. Filmin künyesinde yönetmen sıfatıyla yer alan diğer isim Erkavim Yıldırım, dizi sona erdikten ve bu bitiş tüm taraflara bildirildikten sonra, yapımcı firmanın, devam edebilir düşüncesiyle çektiği ilave 5 bölümün yönetmenliğini üstlenmiş ve devamında dizi sona ermiştir.

Dizinin yapımcısı Umur Bugay aynı zamanda senaryo yazarıydı. Bugay, 27.900 sayfada toplam 24.500 sahne ve 388.495 diyalog yazdı. Dizinin araştırma ve öyküleme çalışmaları sekiz kişilik yazar grubu tarafından yapıldı; senaryo yazımına daha sonra Sulhi Dölek de katıldı. Bizimkiler 465 bölüm, toplam 5 bin 60 dakika yayımlandı. Teknik ekip 2.325 günü sette geçirdi. Çekimlerde 5 bin kasede 2 bin 500 saatlik kayıt yapıldı.

Dizinin dış çekimleri Kadıköy, Kozyatağı'ndaki Şale Apartmanı'nda gerçekleştirilmiştir.

Dizinin oyuncu kadrosuyla, 1993-1998 arasında Yazlıkçılar dizisi çekildi.

Ercan Yazgan kimdir? ile ilgili etiketler ercan yazgan kimdir kaç yaşında hangi filmlerde oynadı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.