EPDK'dan yeni düzenleme! Lisanssız elektrik üretim başvuruları Ekim ayından itibaren elektronik ortamdan alınacak

Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurumu (EPDK) tarafından Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’nde yapılan yeni düzenlemeler Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan yeni düzenlemeye göre, Lisanssız elektrik üretim başvuruları, Ekim ayından itibaren elektronik ortamda alınmaya başlanacak. İşte detayla...

 Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, EPDK Lisanssız elektrik üretim başvuruları, Ekim ayından itibaren elektronik ortamda alınmaya başlanacak.

EPDK'dan yeni düzenleme! Lisanssız elektrik üretim başvuruları Ekim ayından itibaren elektronik ortamdan alınacak

EPDK'dan yapılan açıklamada, elektrik tüketim ihtiyaçlarını kendi elektrik üretim tesislerinden kurmak üzere ülke genelinde lisanssız elektrik üretim yatırımları hızla devam ettiği hatırlatılarak, "Lisanssız elektrik üretim tesisi yatırımı yapmak isteyen kişilerin hangi bölgede ve trafo merkezinde ne kadar kapasite olduğunu öngörebilmesi, başvurunun olumlu sonuçlanabilmesi için kritik önem taşımaktadır." denildi.

Düzenlemeye göre bu kapsamda, yatırımcıların yatırım planlaması yaparken hangi trafo merkezinde ve buna bağlı olarak hangi bölgede başvuru yapacaklarına sağlıklı bir şekilde karar verebilmesi adına; Ekim ayı itibarıyla TEİAŞ, dağıtım şirketleri ve OSB dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler tarafından ülke genelinde trafo merkezi ve fider bazında verilen bağlantı görüşleri kendi sitelerinde ilan edilecek.

 

 

EPDK'dan yeni düzenleme! Lisanssız elektrik üretim başvuruları Ekim ayından itibaren elektronik ortamdan alınacak ile ilgili etiketler ekonomi EPDK Elektrik Resmi Gazete
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.