Enternasyonal Marşı dinle! Enternasyonel marşını kim yazdı? 1 Mayıs Enternasyonal Marşı sözleri

Enternasyonal Marşı dinle! 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlanıyor. Vatandaşlar tarafından enternasyonel marşı araştırılıyor. Bu yıl 1 Mayıs evlerden kutlanıyor. İşte Enternasyonel Marşı dinle! Enternasyonel nedir, enternasyonel marşının hikayesi ve detaylar haberimizde...

Enternasyonel marşı dinle! 1 Mayıs işçi bayramı tüm yurtta kutlanıyor. Bu yıl 1 mayıs koronavirüs salgını nedeniyle evlerden kutlanıyor. Enternasyonel nedir, enternasyonel marşının hikayesi nedir? Enternasyonel marşını kim yazdı?  Vatandaşlar enternasyonel marşını araştırıyor. İşte detaylar...

 

ENTERNASYONEL MARŞI SÖZLERİ...

Uyan, artık uykudan uyan.
Uyan esirler dünyası.
Zûlme karşı hıncımız volkan.
Kavgamız, ölüm-dirim kavgası.
Mazi, ta kökünden silinsin.
Biz başka Dünya isteriz.
Bizi hiçe sayanlar bilsin.
Bundan sonra her şey biziz.
Bu kavga, en sonuncu kavgamızdır artık.
Enternasyonalle kurtulur insanlık.
Bu kavga, en sonuncu kavgamızdır artık.
Enternasyonalle kurtulur insanlık.
Hem fabrikalar hem de toprak,
Her şey emekçinin malı.
Asalaklara tanımayız hak,
Her şey emeğin olmalı.
Cellatların döktükleri kan,
Bir gün onları boğacak.
Bu kan denizinin ufkunda,
Kızıl bir güneş doğacak.
Bu kavga en sonuncu kavgamızdır artık.
Enternasyonalle kurtulur insanlık.
Bu kavga en sonuncu kavgamızdır artık.
Enternasyonalle kurtulur

ENTERNASYONEL MARŞI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ENTERNASYONEL MARŞINI KİM YAZDI?

Enternasyonal marşı ilk kez 23 Temmuz 1888’de Fransa’nın Lille kentinde söylendi. Sözlerini bir Fransız işçi, Eugène Pottier, 1870’de yazdı. Bestesi ise 1888’de yine bir Fransız işçinin, Pierre Degeyter’in eseri.

İŞÇİ SINIFININ ENTERNASYONAL MARŞI

Uluslararası düzeyde de Enternasyonal gittikçe tanındı. 1900’de Paris’te toplanan Uluslararası Sosyalistler Kongresi‘nde Fransız delegeler birkaç kez Enternasyonal marşını söylediler. 7 Şubat 1904’te Brükselli sosyalistler Uluslararası Sosyalist Büro toplantısı sonrası Bestecisi Pierre Degeyter’in de katıldığı Enternasyonal marşı ve yaratıcıları adına özel bir şenlik düzenledi. 28 Ağustos-3 Eylül 1910’da Kopenhag’da yapılan Uluslararası Kongrede 500 müzisyenden oluşan koro Enternasyonal marşını söyledi. Enternasyonal ilk okunuşundan otuz yıl sonra dünya işçilerinin dillerinden düşmez oldu.

İlk kez 130 yıl önce bugün söylenen Enternasyonal marşının hikayesi

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nde de Enternasyonal, 1917 ile 1941yılları arasında ulusal marş olarak kabul edildi.

İspanya iç savaşında Cumhuriyetçileri desteklemeye koşan uluslararası tugayların, Cezayir’in bağımsızlığı için mücadele eden Fransız devrimcilerinin, dünyanın neresinde olursa olsun haklarını arayan işçilerin, köylülerin, gençlerin, kadınların protestolarında tek ses olarak söyledikleri marş Enternasyonal oldu.”

ENTERNASYONALİZM NEDİR?

Enternasyonalizm: Dünya halklarının, ulusal sınırların ötesinde dayanışmasını ve birleşmesini savunan öğreti.

Enternasyonal Marşı dinle! Enternasyonel marşını kim yazdı? 1 Mayıs Enternasyonal Marşı sözleri ile ilgili etiketler 1 Mayıs 1 Mayıs İşçi Bayramı Mars enternasyonel marşı dinle enternasyonalizm enternasyonel nedir
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.