"Enis Berberoğlu neden tutuklandı?" diye soranlara... İşte ihanetin o sahnesi...

19 Ocak 2014'te Mit tırlarının durdurulması ihanetinin fotoğraflarını Can Dündar'la paylaşarak Cumhuriyet'te haber yapılmasına sebep olan Enis Berberoğlu geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı. Bu ihanet, Kanal D'de yayınlanan İsimsizler dizisinde canlandırılmıştı.

Berberoğlu'nun tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu protesto amacıyla Ankara Güvenpark'tan İstanbul'a kadar sürecek olan Adalet Yürüşü'nü başlatmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun "Adalet" yürüyüşünü başlatmasına sebep olan Enis Berberoğlu ise TCK'nin 328. ve 330. maddeleri uyarınca "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin eden kimseye on beş yıldan yirmi yıla kadar hapis cezası verilir" ve "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklayan kimseye müebbet hapis cezası verilir" maddelerinden suçlu bulunmuş, müebbet hapis cezası daha sonra 25 yıla indirilmişti.

İŞTE İHANETİN SAHNESİ

DCXdmXLXsAAgzS0_1_1

SUPERHABER

"Enis Berberoğlu neden tutuklandı?" diye soranlara... İşte ihanetin o sahnesi... ile ilgili etiketler Enis Berberoğlu MİT TIR'ları Kemal Kılıçdaroğlu Can Dündar adalet yürüyüşü
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.