Engelliler ve anne babasını kaybetmiş olanlar için ek ödeme talimatı! Resmen onaylandı: O tarihte 2715 TL yatacak!

Ülkemizin birçok kamu kurumu ihtiyaç sahipleri için seferber olurken bir ödeme hizmetine ilişkin daha açıklama geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Vakıflar Genel Müdürlüğü, ilgili şartları sağlayan vatandaşlara her ay nakit desteği vereceğini bildirdi. İşte ayrıntılar…

Ülke sınırları içerisinde yaşayan milyonlarca vatandaşa, mağduriyet yaşadıkları her alanda devletin çeşitli kurumları aracılığı ile destek verilmektedir. Kişinin muhtaçlık durumuna göre destekler kimi zaman ayni kimi zaman ise nakdi olarak yapılabilmektedir. Bu kapsamda ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan ve onlara hem nakdi hem de ayni olarak destek veren kurumlardan biri de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Vakıflar Genel Müdürlüğü’dür.

Gıda desteğinden burs desteğine kadar pek çok farklı alanda ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan Vakıflar Genel Müdürlüğü, “Muhtaç aylığı” başlığı altında da nakit yardımları yapmaktadır. Söz konusu yardım modelinden yararlanmak isteyen kişiler için ise birtakım başvuru şartları belirlenmiştir. Peki, “Yoksulluk maaşı” olarak da bilinen muhtaç aylığından kimler yararlanabilir? Yoksulluk maaşı için nereye başvuru yapılması gerekir?

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN NAKİT DESTEĞİ!

Engelliler ve anne babasını kaybetmiş olanlar için ek ödeme talimatı! Resmen onaylandı: O tarihte 2715 TL yatacak!

İhtiyaç sahiplerinin bütçelerini desteklemeye devam eden kamu kurumlardan biri olan Vakıflar Genel Müdürlüğü, “Muhtaç aylığı” başlığı altında her ay nakit desteği vermektedir. Son maaş güncellemesi ile birlikte 2.715,19 TL olarak hesaplanmış olan muhtaç aylığı hizmetinden ilgili şartları sağlayan herkesin yararlanabileceğini ifade eden kamu kurumu, düzenleme ödeme hizmetinden yararlanmak isteyen engellilerin ve yetimlerin sağlamaları gereken başvuru kriterlerini şu şekilde sıralamıştır:

  • Sosyal güvenceye sahip olmamak,
  • Düzenli bir gelire sahip olmamak,
  • Adına kayıtlı bir mal bulunmamak (Var ise mallardan sağlanan gelirin asgari ücretin 3’te 1’inden az olması),
  • Mahkeme kararı ile veya kanun ile bakım altına alınmamış olmak.

MUHTAÇ AYLIĞI BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen düzenli yardım modellerinden olan muhtaç aylığı için bağlı bulunulan ilde yer alan müdürlüğe şahsen başvuru yapılması gerekmektedir. Şahsen gidecek durumu olmayanlar ise posta yolu ile başvurularını iletebilmektelerdir.

Engelliler ve anne babasını kaybetmiş olanlar için ek ödeme talimatı! Resmen onaylandı: O tarihte 2715 TL yatacak! ile ilgili etiketler engelli Vakıflar Genel Müdürlüğü
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.