Engelli vatandaşlara aylık 1.840 TL maaş bağlanıyor! İşte engelli aylığı başvurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çeşitli sebeplerden dolayı çalışamayan ve maddi desteğe ihtiyacı olan vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "yardım programları" kapsamında, 18 yaş üstü engelli vatandaşlara 1.840 TL'ye kadar yardım parası veriliyor. İşte engelli aylığı başvuru formu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "yardım programları" çerçevesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek sağlamaya devam ediyor. Bu çerçevede, ihtiyaç sahibi yeni doğum veya çoklu doğum yapanlar, asker aileleri, yaşlılar ve engelli bireyler başta olmak üzere pek çok vatandaşa nakit para yardımı yapılıyor. 

Bu çerçevede, "engelli aylığı" Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardımlar arasında en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.

Engelli vatandaşlara aylık 1.840 TL maaş bağlanıyor! İşte engelli aylığı başvurusu

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI ENGELLİ AYLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI VE KAPSAMI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan engelli aylığı, sosyal güvencesi olmayan ve hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2022 yılı için 1.833,45-TL) az olan vatandaşlara yapılan yardımlardır.

ENGELLİ AYLIĞINI KİMLER ALABİLİR?

-18 yaş üstü engelli kişiler  ile bu kişilerin vasi veya vekili 

-%40 ve üstü engelli raporu olan vatandaşlar

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER ENGELLİ AYLIĞI ÖDEMESİ NE KADAR?

01.07..2022-31.12.2022 dönemi kapsamında yapılan aylık ödemeler şu şekildedir:

-  %40-%69 arası engelli aylığı 1.226,69-TL,

- %70 ve üzeri engelli aylığı  1.840,04-TL 

ENGELLİ AYLIĞI BAŞVURU BELGELERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı engelli aylığı başvurusu yapmak için ise T.C. kimlik kartı ve engeli doğrulayan Sağlık Kurulu Raporu  (20.02.2020 tarihi sonrası sağlık kurulu raporları elektronik olarak temin edildiğinden bu tarihten sonra düzenlenmiş raporlar talep edilmemektedir.) sunulması gerekmektedir.

 

 

Engelli vatandaşlara aylık 1.840 TL maaş bağlanıyor! İşte engelli aylığı başvurusu ile ilgili etiketler Sosyal Yardım engelli aylığı aile ve sosyal hizmetler bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.