Enfes çıtır çiğ börek tarifi! Ispanaklı çibörek nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan börek, farklı tarifleriyle her öğün sofralarımızdaki yerini alır. Hamur işinde oldukça zengin olan mutfağımızda ıspanaklı, pırasalı ve kıymalı onlarca börek çeşidi vardır. Tatar sofralarından mutfağımıza gelen Çiğ börek ise tarifi, malzemeleri ile lezzetli tadıyla ağız sulandırır. Peki, çıtır çibörek tarifi nasıl yapılır?

Börek tarifleri Türk mutfağında en çok tavsiye edilen konulardan biridir. Kahvaltıda, öğle yemeğinde hatta akşam sofralarında sıcacık çayla buluştuğunda böreklerin tadına doyum olmaz. İçine ne konulursa konulsun zenginleşen börek çeşitlerine haberimizde yer verdik. Enfes ve lezzetli çıtır börek tarifi için hangi malzemeler lazım?

ISPANAKLI ÇİBÖREK TARİFİ!

3,5 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Sulu Yoğurt
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı KarbonatSu
İç Harcı İçin:
1 Demet Ispanak
150 Gram Kıyma
2 Soğan
Tuz
Karabiber

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Karbonat ve tuzu unun üzerine döküyoruz. Ortasını açıp sulu yoğurdu döküyoruz.

Biraz su katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru 10 dakika dinlendiriyoruz. İç harcı için, soğanı ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz. Temizlenmiş ıspanakları doğrayıp soğanlarla birlikte biraz kavurup altını kapatıyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz. Kıymayı çiğden katıp karıştırıyoruz. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz.

Oktay Usta'dan Ispanaklı Çiğ Börek - Haberler

Ispanaklı harcımızdan hamurun bir tarafına koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Geniş bir tavaya sıvıyağ koyup börekleri kızgın yağda önlü arkalı kızartıp servis ediyoruz.

Enfes çıtır çiğ börek tarifi! Ispanaklı çibörek nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? ile ilgili etiketler Yemek ıspanaklı çiğ börek tarif malzeme ıspanaklı çibörek
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.