Enes Kara neden intihar etti? Babası Mehmet Kara kimdir? Enes Kara hangi cemaatten? Hangi liseden mezun?

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olan Enes Kara’nın intiharı tüm Türkiye’yi yasa boğarken gündemde baba Mehmet Kara’nın açıklamaları damgasını vurdu. Sosyal medyada Enes Kara neden intihar etti sorusuna yanıt aranırken Enes Kara kimdir de büyük önem kazandı. Peki, Enes Kara hangi cemaatten ve hangi liseden mezun? Baba Mehmet kara kimdir?

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara, intiharından hemen önce çektiği videosu ile sosyal medyada gündem haline geldi. Videoda her daim hayatının yoğunluğundan bahseden ve kendisine sadece 3 saat zaman ayırabildiğinden bahseden Enes Kara, psikolojik anlamda da çok fazla yorulduğundan söz etti.

Üniversitedeki yetkililer ise Kara'nın 1 aydan beri derslere girmediğini ve içine kapanık biri olduğunu söylediler.

Enes Kara Neden İntihar Etti?

Henüz 20 yaşındayken intihar ederek yaşamına son veren Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara, çektiği videoda özgürlüğünün kısıtlandığından söz etti. Ayrıca çevresindeki arkadaşlarına da tıp okumayı istemediğini söylediği öğrenildi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi yetkililerinin verdiği bilgiye göre Enes Kara yaşadığı binanın yanındaki apartmanın 7. katından aşağı atladı. Enes Kara'ya ilk müdahale o esnada olay yerinden geçmekte olan 112 Acil Servis çalışanları gerçekleştirdi. Kara'nın cenazesi bu sabah ailesi tarafından Hatay'a götürüldü. Ölüm nedenine ilişkin adli tıp ön raporunda, ölümün yüksekten düşmeye bağlı meydana geldiği kaydedildi.

Enes Kara neden intihar etti? Babası Mehmet Kara kimdir? Enes Kara hangi cemaatten? Hangi liseden mezun?

Enes Kara Hangi Cemaatten?

Çektiği videoda cemaat yurdunda kalmak istemediğini söyleyen Enes Kara, "Şu an cemaat yurdunda kalıyorum. Hiç kalmak istemememe ve bunu aileme defalarca söylemiş olmama rağmen. Defalarca söyledim ama beni burada kalmaya zorladılar" dedi. Kendisine sadece 3 saat ayırabildiğini söyleyen Kara, "3 saat gibi bir şey kalıyor ve kalan zamanda adam akıllı ders de çalışamıyorum. Çünkü psikolojik olarak yorgun oluyorum. Özgür hissetmiyorum kendimi 24 saatten kendime ayırabildiğim 3 saat falan." ifadelerine yer verdi.

Oğlunun ölümüyle ilgili konuşan baba Kaya, Enes'in içine kapanık olduğunu ve kaldığı yerde güzel insanların olduğunu söyledi. 25 yıldır Nur Cemaati içerisinde olduğunu ve Risale-i Nur okuduğunu söyleyen baba Kara, "Birkaç ay kalır sonra alışır dedim. Cenazeyi aldık şu an dönüyoruz Hatay’a. Biz kimseden şikayetçi değiliz. Olaydan sonra durumunu daha iyi anladık." ifadelerini kullandı.

Enes Kara neden intihar etti? Babası Mehmet Kara kimdir? Enes Kara hangi cemaatten? Hangi liseden mezun? ile ilgili etiketler İntihar cemaat enes kara Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Mehmet Kara
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.