En düşük emekli maaşı rekor zam! 2100 TL cepte sıra dul ve yetim zamlarında!

Asgari ücretin açıklanması sonrasında dikkatler emekli zamlarına çevrilirken gece yarısında 2022 yılının rekor zam müjdesi resmen duyuruldu. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, kulislerdeki son iddiaları gün yüzüne çıkartarak rekor zammın yüzde 40 oranında olabileceğini söyledi.

Yeni yılda asgari ücret rakamı 4250 TL olarak açıklanırken bu sefer de gözler emekliler ile birlikte memurların alacakları zamlara çevrildi. Ekonomik anlamda dolar ve altın fiyatlarının da düşmesi ile dalgalı bir kur hareketi gözlemlenirken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun emekli ve memur zammını kıstas aldı.

Asgari ücrete yapılan yüzde 50.5 oranındaki zam sonrasında yeni yılda emeklilerin maaşlarına da enflasyon rakamları doğrultusunda zam yapılacağı daha önceden duyurulmuştu. Ocak ve Temmuz ayları olmak üzere yılda iki kez zamlanan zamlar neticesinde ikinci dönemde yüzde 8.45 oranındaki zam pek memnun etmemişti.

En düşük emekli maaşı rekor zam! 2100 TL cepte sıra dul ve yetim zamlarında!

Gelecek Ocak ayında 4250 TL tutarındaki asgari ücret rakamına yakın bir oranda zam yapılabilmesi açısından bu oranın en az yüzde 42 seviyelerinde olması gerekiyor. Bununla beraberde emeklilerin yeni yılda alacakları zam bir bakıma asgari ücretle eşitlenmiş oluyor.

Ülkemizde şu anda en düşük emekli maaşı 1500 TL civarında olduğu göz önüne alındığında en düşük emekli maaşında da rekor bir artış yapılması olağan gibi duruyor. Yüzde 40’ın üzerinde yapılacak bir zamla beraber en düşük emekli maaşının da 2022 yılında rekor bir rakamla 2100 TL’ye kadar çıkması hedefleniyor.

Dul ve yetim maaşlarının ise unutulmaması gereken bir durumda olduğu da göz önüne alındığında 1500 TL’nin altında olanları için bu rakamında bu düzeye getirilmesi gerekiyor.

En düşük emekli maaşı rekor zam! 2100 TL cepte sıra dul ve yetim zamlarında! ile ilgili etiketler emekli maaş asgari ücret dul ve yetim
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.