Emlak Vergisi Sorgulama Ekranı | Emlak vergisi ödemeleri 2020 başladı mı?

Emlak Vergisi Sorgulamak isteyen ve ne kadar emlak vergisi olduğunu merak eden vatandaşlar vergilerini bağlık bulundukları ilçe belediyelerine ödüyor. Her yıl iki eşit taksit halinde ödenen Emlak vergisi, 2020 yılında ne zaman ödenemye başlayacak? Emlak vergisi sorgulama ekranı ve 2020 emlak vergisi ödemeleri detayları haberimizde...

Emlak vergisi Sorgulama Ekranı haberimizde... 2020 yılı için vergi ödemeleri ne zaman başladı sorusunu arayan vatandaşlar her yıl ödedikleri emlak verigisi ödemelerinin ne zaman başlaycağını merak ediyor. İki eşit taksitin mayı ayı ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi sorgulama nereden yapıılır? 2020 Emlak vergisi ödemeleri ne zaman başladı? İşte yanıtı...


EMLAK VERGİSİ ÖDEME NASIL YAPILIR?

Vergi ödemeleri 1 Mart ve 31 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.Ödeme ile ilgili olarak belediyelerden tahsis edilen beyanname doldurulur. Bunun yanında beyanname için başvurulurken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopilerinin hazır bulundurulması gerekir.

Beyanname için meskenin bulunduğu adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarası bildirilmelidir. Ödemeler, taşınmazın bağlı olduğu belediyelere ya da havale ile belediyelerin banka hesaplarına yapılabilir.

EMLAK VERGİSİ 2020 SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyen vatandaşlar bu işlemleri belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden öğrenebilir.

EMLAK VERGİSİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMEKTEN MUAF OLANLAR

Geliri olmadığını beyan eden kişiler, sadece sosyal güvenlik kurumlarından aylık alanlar, gaziler, engelliler, şehit dul ve yetimlerin brüt 200 metrekareyi geçmemek şartıyla sahip oldukları evler için herhangi bir emlak vergisi ödemesi yapmayacakları belirlendi.

Emlak Vergisi Sorgulama Ekranı | Emlak vergisi ödemeleri 2020 başladı mı?

Emlak Vergisi Sorgulama Ekranı | Emlak vergisi ödemeleri 2020 başladı mı? ile ilgili etiketler emlak emlak vergisi ödeme 2020 emlak vergisi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.