O mesajlar Çetinkaya mağazası bombacısına mı ait?

Malatya'nın Arguvan ilçesi Narmikan köyünde zihinsel engelli bir kız çocuğuna tecavüz edildiği iddiası Türkiye’nin gündemine oturdu. Önce Malatya Valiliği ardından da İçişleri Bakanlığı tarafından yalanlanan olayın kaynağı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yalan mesajlarla infiale neden olan Twitter hesabının, 1991 yılında Bakırköy'de Çetinkaya mağazasına molotof kokteyli atarak 11 kişinin ölümüne yol açan ve bu nedenle 10 yıl hapis yatan kişiye ait olduğu iddia edildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye gündemi 2021 yılının ilk günlerinde, zihinsel engelli bir kız çocuğuna tecavüz iddiasıyla çalkalandı.

Twitter’da 'Hiko_roni' adını kullanan bir kişi 2 Ocak'ta Malatya'nın Arguvan ilçesi Narmikan köyünde “engelli bir kız çocuğuna toplu cinsel istismar” vakasının yaşandığını öne sürdü.

İNFİAL YARATAN MESAJ

'Hiko_roni' adlı Twitter hesabından açılan #EmineyeKimTecavüzEtti hashtagi ile sözde tecavüz raporu olduğunu iddia eden kişi mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Malatya’nın Narmikan köyünde zihinsel engelli 15-16 yaşında bir kız çocuğuna birçok kişi tecavüz etmiş ve kız çocuğunun tecavüze uğradığı raporlarla kanıtlanmış. Ama ne hikmetse tecavüzcüler ortada yok. Köyde, köyün!! “itibarı” için herkes suskun."

BAKAN SOYLU'DAN SERT TEPKİ!

Birkaç saat içeresinde Twitter’da TT (Trend Topic) olarak Türkiye gündeminin birinci sırasına yerleşen #EmineyeKimTecavüzEtti başlığıyla açılan ve olmamış bir şeyi olmuş gibi gösteren provokatörlere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medyadan sert tepki gösterdi.

Malatya'da yaşandığı iddia edilen olayla ilgili açıklama yapan Malatya Valiliği de tecavüz belirtisinin bulunmadığını açıkladı.

Twitter üzerinden organize bir şekilde zihinsel engelli bir kıza tecavüz edildiği devletin de bunu örtmeye çalıştığı iddia edildi.

YALANA SAHİP ÇIKIP KÖY HALKINI HEDEF GÖSTERDİLER

Valiliğin toplumda infial uyandıracak iddianın yalan olduğunu açıklamasına, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da yalan iddiaya sert tepki göstermesine rağmen televizyon programcısı Esra Erol, CHP’li Veli Ağbaba ve Eren Erdem, yüksek takipçi sayısına sahip sosyal medya hesaplarından “toplu tecavüz” yalanıyla yaklaşık 10 bin nüfusa sahip Narmikân Köyü halkını hedef gösterdi.

O mesajlar Çetinkaya mağazası bombacısına mı ait?

İstanbul’da yaklaşık bin ailenin yaşadığı ve çoğu halı ticaretiyle uğraşan Narmikan köylüleri, kendilerinin sosyal medyada linç kampanyasına dönüştürülerek hedef gösterilmesinden son derece rahatsız.

TECAVÜZ TARTIŞMASI BANKADA BAŞLADI!

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, Emine G. adlı zihinsel engelli genç kızın tecavüze uğradığı iddiaları Malatya’nın Arguvan ilçesinde başladı.

Emine G.adlı genç kız Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kendisine engelli aylığı olarak verilen paranın, velisi olan babasına verilmemesini, babasının bakımını üstlenmediğini, kendisini korumadığını ve tecavüze uğradığını iddia edip ağladı. Bankada ağlayan ve tecavüze uğradığını söyleyen Emine G.’nin bağrışmaları üzerine banka görevlisi durumu polise haber verdi.

Bankaya gelen polis baba ile genç kızı karakola götürerek ifadelerini aldı. Bu gelişmenin ardından yaklaşık 1 hafta sonra, 'Hiko_roni' adlı Twitter hesabının açtığı hashtag ile zihinsel engelli genç kıza tecavüz edildiği iddiası, bir anda Türkiye gündeminin birinci sırasına taşındı.

Engelli kızın kendisine aylık olarak devlet tarafından ödenen paranın babasına verilmemesi talebiyle başlayan tartışma, yaklaşık 10 bin nüfusa sahip Narmikan’ın engelli çocuğa toplu tecavüz ettiği yalanıyla sosyal medyada linç kampanyasına dönüştü.

ESRA EROL, VELİ AĞBABA VE EREN ERDEM ÖZÜR DİLEYECEK Mİ?

'Hiko_roni' adlı Twitter hesabının başlattığı gerçek olmayan mesajı yüksek takipçi sayılı hesaplarıyla Türkiye gündeminin birinci sırasına taşıyan televizyon sunucusu Esra Erol, CHP’li Veli Ağbaba ve Eren Erdem İçişleri Bakanlığı’nın ve Malatya Valiliği’nin açıklamalarının ardından sessizliğe büründü. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın Arguvan ilçesini sansürleyerek “Malatya-Narmikân” şeklinde paylaştığı tecavüz iddiasına Narmikanlılar sosyal medyadan sert tepki gösterdi.

KÖYLÜLER H.E’İ SUÇLUYORLAR!

Öte yandan İstanbul’da olduğu belirtilen H.E. adlı kişinin dayısı M.P.’nin, yaklaşık 15 yıl önce köyde Gürkan Tan adlı genci öldürdüğü ve Tan ailesi ile husumetli olan H.E.’nin köyde yaşayan gençlere iftira atmak için tecavüz yalanını ortaya attığı iddia edildi.

H.E., Ö.E., F.G. ve İ.İ. adlı kişilerin organize bir şekilde kendi sosyal medya hesaplarından linç kampanyası başlattıkları ve köy derneğine sözde tecavüzü kınamaları için çağrıda bulundukları öne sürüldü.

MESAJLA İLGİLİ OLARAK 7 KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI!

#EmineyeKimTecavüzetti başlığı üzerinden atılan tweetlerin sahte ve bot hesaplar tarafından şişirildiğinin ortaya çıkmasının ardından, olayı yaşanmış gibi gösterip sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunan 7 kişi hakkında soruşturma açıldığı ifade edildi.

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre ,kamuoyunda büyük infial yaratan mesajla ilgili olarak, soruşturma açılanların sayının artabileceği belirtiliyor.

TECAVÜZ YALANI İLE İLGİLİ POLİS ARAŞTIRMA YAPIYOR!

Halkta kin ve nefretle duyguları infial yaratan,asılsız sosyal medya paylaşımlarıyla linç kampanyası başlatan H.E., Ö.G., F.G. ve İ.İ.adlı kişilerle ilgili polisin araştırma yaptığı ortaya çıktı.

Bu arada, halkı kin ve nefretle galeyana getirerek asılsız sosyal medya paylaşımlarıyla linç kampanyası başlatan 'Hiko_roni' adlı hesabın sahibi olduğu iddia edilen H.E. ve arkadaşları Ö.G., F.G.ve İ.İ. adlı kişilerin gözaltına alınanlar arasında olup olmadığını kamuoyu merak ediyor.

YALANI ORTAYA ATAN ÇETİNKAYA MAĞAZASI BOMBACISI MI?

SuperHaber, '#EmineyeKimTecavüzEtti”mesajını yayınlayan hesabın sahibi olduğu iddia edilen H.E.’yi araştırdı.

H.E.'nin  1991 yılında, İstanbul Bakırköy’de bulunan Çetinkaya mağazasına molotof kokteyli atılarak, 11 kişinin ölümüne neden olan PKK terör örgütü saldırısından dolayı yaklaşık 10 yıl hapis yattığı ortaya çıktı.

O mesajlar Çetinkaya mağazası bombacısına mı ait? - Resim : 2

ÇETİNKAYA SALDIRISINDA NE OLMUŞTU?

25 Aralık 1991'de Bakırköy İstanbul Caddesinde saat 13.00 sularında yüzlerini kaşkolları ile saklayan 17-20 yaşlarındaki yaklaşık 100 kişilik PKK'lı grup, beş katlı Çetinkaya Mağazası'nın önüne gelerek "Yaşasın Başkan! Apo Yaşasın PKK", "Vur gerilla vur Kürdistan'ı kur" sloganları atmaya başlamıştı. Aynı grup mağazanın giriş kapısının kapatarak PKK'lılar 50'den fazla molotof kokteylini mağazadan içeriye ve vitrinlere atmıştı. Bir başka grup PKK'lı terörist de bitişikteki Emlak Bankası'na molotof kokteyli atmıştı.

11 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ!

Meydana gelen olayda, mağazanın vitrindeki sentetik eşyaların tutuşması üzerine, yangın giriş kapısına sıçramış, Emlak Bankası Şubesi içerisindekiler camları kırarak dışarı çıkmış ve yangını söndürmeyi başararak kurtulmuşlardı. Çetinkaya mağazasının molotof ile yakılması sonrasında, 4 kadın 2 yaşındaki bir bebek ve dönemin Olağanüstü Hal (OHAL) Bölge Valisi Necati Çetinkaya’nın yeğeni Ahmet Çetinkaya'nın da aralarında bulunduğu 11 kişi ölmüştü.

O mesajlar Çetinkaya mağazası bombacısına mı ait? ile ilgili etiketler Malatya Tecavüz Saldırı PKK Çetinkaya bombacı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.