Emine Erdoğan'dan ABD basınına dikkat çeken röportaj: Ateşkesi sağlamak için neyi bekliyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ABD basınına röportaj verdi. "Türk First Lady, İsrail'in Gazze'de kırmızı çizgiyi aştığı konusunda uyardı" başlığıyla çıkan röportajda Emine Erdoğan batılı ülkelere seslenerek "Bölgede ateşkesi sağlamak ve insani yardımların ulaştırılması için neyi bekliyorsunuz?" dedi.

ABD’de yayımlanan Newsweek dergisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile yaptığı özel röportajı yayımladı.

Röportaj, "Türk First Lady, İsrail'in Gazze'de kırmızı çizgiyi aştığı konusunda uyardı" başlığıyla çıktı.

Röportajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, “Her vicdanlı insanın kırmızı çizgisi, işlemediği bir suçtan dolayı masum bir insanın canı, bir bebeğin gözyaşı, bir çocuğun 'yaşamak istiyorum' çığlığı olmalıdır” dedi.

"GAZZE'DE ÖLDÜRÜLENLERİN YÜZDE 73'Ü KADIN VE ÇOCUK"

Erdoğan, İsrail saldırılarının özellikle kadın ve çocuklar üzerindeki etkisine dikkat çekti.

"Gazze'de öldürülen sivillerin yaklaşık yüzde 73'ü kadın ve çocuklardan oluşuyor." diyen Emine Erdoğan, "Bir devletin, yer yüzünü tüm canlılar için cehenneme, yeraltını çocuklar için mezarlığa dönüştürmesinin ne gibi geçerli sebebi olabilir? Bunlar benim değil; BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve UNICEF Sözcüsü James Elder'ın tanımlamaları" diye konuştu.

BM'YE VE BATILI ÜLKELERE SESLENDİ

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve diğer batılı ülkelere seslenen Emine Erdoğan, "Bölgede ateşkesi sağlamak ve insani yardımların ulaştırılması için neyi bekliyorsunuz?" dedi.

"İSRAİL SADECE MÜSLÜMANLARI DEĞİL HRİSTİYAN VE YAHUDİLERİ DE HEDEF ALIYOR"

Erdoğan, İsrail’in sadece müslümanları ve camileri hedef almadığını; Hristiyan ve Yahudileri de hedef aldığını söyleyerek “Herkese eşit ve adil davrandığımız bir dünyayı arzuluyoruz" açıklamasını yaptı.

İsrail'in bir örgüt gibi hareket ettiğini de belirten Emine Erdoğan, "İsrail sivilleri vurduğunda kırmızı çizgimiz aşılmalıydı" dedi.

 

Emine Erdoğan'dan ABD basınına dikkat çeken röportaj: Ateşkesi sağlamak için neyi bekliyorsunuz? ile ilgili etiketler Emine Erdoğan İsrail Filistin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.