Emeklilere Kötü Haber! Bunu Yapanın Maaşı Kesilecek! Milyonları İlgilendiren Karar Onaylandı

Ülkemizde emekli sayısı gün geçtikçe artar. Sayısı milyonlara ulaşan emekliler için önemli ve yeni bilgiler açıklandı. Açıklamayı Anayasa Mahkemesi yaptı. Yapılan açıklamalarla tartışmalar bir nebze durulacak gibi görünüyor.

Ülkemizde emekli sayısı gün geçtikçe artar. Sayısı milyonlara ulaşan emekliler için önemli ve yeni bilgiler açıklandı. Açıklamayı Anayasa Mahkemesi yaptı. Yapılan açıklamalarla tartışmalar bir nebze durulacak gibi görünüyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanları ise yaş haddi meselesiyle ilgili ayrıntıları aktardı. Haberin devamı ve ayrıntıları aşağıda belirtilmiştir. 

Emekli Olduktan Sonra Öğretmenliğe Devam Etmeyin

 

Anayasa Mahkemesi'nin açıklaması emekli olduğu takdirde ders vermeye devam eden öğretmenler içindi. Yaş hadlerini aştıkları halde öğretmenliğe devam eden emekliler, aylıklarının kesilmesi ile ilgili kanunun reddi istemişlerdi. Anayasa Mahkemesi ise bu istemi onaylamadı. Anayasa Mahkemesi'nin açıklamasına göre bu kararın olması şarttır. Çünkü bu sınırlama ile işsizlik sorununun önüne bir nebze olsun geçilerek devletin yükü hafifletilecektir.

Bu konu gündeme yaş haddini geçen emekli bir öğretmenin ücret alarak ders vermesi sonucu emekli aylığının kesilmesi üzerine dava açması ile gelmişti. Lakin bu başvuru reddedildi. Anayasa Mahkemesi bu durumun devletin eşitlik ilkesine, amaç ve görevine ters düştüğünü ifade etti. Anayasaya aykırı kalan bu davanın reddi gerçekleştirildi.

Yaş Haddinde Yeni Kararlar

 

Altmış beş yaşını dolduran emekli öğretmenler çeşitli eğitim kurum ve kuruluşlarında ücret karşılı ders vermeye devam ettikleri takdirde emekli maaşları kesilecektir. Bu sayede işsiz bekleyen bir çok gencin istihdam şartları yükselecektir. Lakin çalışma imkanı bütünüyle kesilmiş değildir. Çalışmaya devam etme şartlarını Anayasa Mahkemesi şu şekilde açıklamıştır: ''Emekli birey bu konuda dilediği seçimi yapabilir.

Dengeyi korumayı amaçladığımız bu karara hudutsuz bir sınır getirmiş değiliz.'' Eğer çalışmaları sona ererse aylıklarının geri bağlanacağı da ifade edilmiştir. Yaş haddini aşmayan öğretmenler hem kurumlardan ücretlerini hem de emekli maaşları almaya devam edebilirler. Diğer SGK çalışanları için ise böyle bir kesinti söz konusu değildir.

Emeklilere Kötü Haber! Bunu Yapanın Maaşı Kesilecek! Milyonları İlgilendiren Karar Onaylandı ile ilgili etiketler emekli
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.