Emekliler ve memurlar için maaş hesabı ortaya çıktı! En az 14 bin TL olacak! Tek tek açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan mart ayı enflasyon oranının ardından 3 aylık enflasyona göre en düşük emekli, memur ve memur emeklisi maaşları hesaplandı. Kim, kaç para maaş alacak? İşte o hesaplara ilişkin ayrıntılar…

Günümüz ekonomik gelişimini sekteye uğratan başlıca parametreler arasında yer alan enflasyon, maaş hesaplarını da doğrudan etkiledi. Her sene ocak ve temmuz aylarının başlarında açıklanan 6 aylık enflasyona bağlı olarak maaş zammı alan emekliler ve memurlar, son dönemlerde refah payı düzenlemelerine tabi tutulmaya başlandı. Son olarak ocak ayında açıklanan yüzde 13,52’lik refah payı düzenlemesi ile toplamda yüzde 30 oranında maaş zammı alan emekliler ve memurlar, geçim dertlerinin devam ediyor olması sebebi ile gözlerini temmuz maaşlarına dikti.

En düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye yükseltilmesinin ardından en düşük memur maaşında da düzenlemelerin yapılacağı konusunda ümitler yeşerirken yetkililer şimdilik böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirterek maaş zammı için temmuz ayına işaret ettiler. Bu noktada Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verilerinden yola çıkılarak çeşitli hesaplar ortaya dökülmeye başladı. Uzmanlar, 3 aylık enflasyona göre emekli ve memur maaşı zamlarını tek tek hesapladı.

3 AYLIK ENFLASYON HESAPLANDI!

Emekliler ve memurlar için maaş hesabı ortaya çıktı! En az 14 bin TL olacak! Tek tek açıklandı!

Ocak ayında yüzde 6,65 ve şubat ayında yüzde 3,15 olarak açıklanan aylık enflasyon verilerine bağlı olarak maaş zamları hesaplanmaya başlandı. Son olarak nisan ayının başında mart ayı enflasyonunu yüzde 2,29 olarak açıklayan TÜİK, 3 aylık enflasyonun kesinleşmesini sağladı. Uzmanlar, 3 aylık süreçte oluşan enflasyonu yüzde 12,52 olarak hesapladı.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI HESAPLANDI!

3 aylık enflasyon verisinden yola çıkarak emekli maaşlarının en az yüzde 12,52 zamlanacağını belirten uzmanlar, memur maaşlarının ise toplu sözleşmenin de etkisi ile yüzde 10,52 oranında zamlanacağını ifade etti. Buna verilere göre yapılan en düşük maaş hesapları şu şekilde açıklandı:

  • Memur: 14 bin 764 TL
  • Memur emeklisi: 9 bin 845 TL
  • 2000 öncesi SSK: 7 bin 714 TL
  • 2000 sonrası SSK: 4 bin 783 TL
  • Bağ- KUR esnaf: 6 bin 908 TL
  • Bağ- KUR tarım: 5 bin 490 TL
Emekliler ve memurlar için maaş hesabı ortaya çıktı! En az 14 bin TL olacak! Tek tek açıklandı! ile ilgili etiketler emekli memur maaş enflasyon
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.