Emekli ve seyyanen maaş farkları ne zaman yatacak? (2023 Temmuz)

Emekli ve memurların heyecanla beklediği son dakika haberi nihayet geldi. Emekli maaşlarına ve memur maaşlarına yapılan zam oranları netleşti ve tüm emekli ve memur maaşları detaylı bir şekilde hesaplandı. Peki Emekli ve seyyanen maaş farkları ne zaman yatacak? Detaylar haberimizde...

Emekli ve memur zammı düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak resmiyet kazandı. İlk ödemeler memurlara yapıldı ve SSK emekli maaşları da ödenmeye başladı. Şimdi ise memur maaş farkı ödemesi için geri sayım başladı.Bu çerçevede 'Emekli ve seyyanen maaş farkları ne zaman yatacak?' sorusu gündeme geldi. Peki 2023 Temmuz emekli ve seyyanen maaş farkları ne zaman yatacak? İşte ayrıntılar...

Emekli ve seyyanen maaş farkları ne zaman yatacak? (2023 Temmuz)

2023 Temmuz emekli ve seyyanen maaş farkları ne zaman yatacak? 

8.077 TL'lik seyyanen zam ve maaş farkı, ek bordro ile ödenecek. Temmuz ayı başında maaşlarını alan memur emeklileri için de yüzde 25'lik maaş farkı ödemesi gerçekleşecek.

Memurlara yapılan zammın oranı yüzde 17,55 olarak belirlendi ve bu artış maaşlara yansıtıldı. Buna ek olarak, memurlara 3,7 puan oranında 8.077 TL seyyanen zam verilmesi kararlaştırıldı. Memur emeklileri ise yüzde 7,45 oranında ek zam aldılar. Memurlar 15 Temmuz'da zamlı maaşlarını almışlardı. Şimdi ise 14 günlük maaş farkı, seyyanen zam ve memur emeklilerinin Temmuz maaş farkları ödenecek.

Memurlara gönderilen yazıda zam oranı paylaşıldı!

Memurlara yapılan ödemeler için yetkili müdürlüklerden gönderilen yazıda, "Personelin 15 Temmuz 2023 tarihli alacağı maaşları yüzde 17,55 oranında zamlı olarak hesaplandı. Seyyanen zam ve 14 günlük maaş farkları ödemeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kamu personeli sistemine yeni maaşları yüklemesi sonrası yapılacaktır." ifadesi kullanıldı.

Yaklaşık 16 milyon emekli ve 4 milyon kamu çalışanı için zamlı maaşlar artık hesaplarda görünmeye başladı. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak olan yeni artışlarla birlikte farklar da yatırılmaya başlandı. Memur emeklilerine yapılan zam farkları ve memurlar için seyyanen artışlar bu ay içinde hesaplarda olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise maaş günlerinde yüzde 25 artış alarak aylıklarını hesaplarında görecekler.

Emekli ve memur maaş farkı ödemeleri için geri sayım devam ediyor. Seyyanen artış 15 Temmuz itibarıyla geçerli olacak. Ancak 8.077 TL'lik seyyanen artış, kanunun yayımından sonra yürürlüğe girdiği için 15 Temmuz itibarıyla geçerli olacak. Dolayısıyla 8.077 TL'lik seyyanen artış için bir fark oluşmadığından ilave ödeme yapılmayacak.

Emekli ve seyyanen maaş farkları ne zaman yatacak? (2023 Temmuz) - Resim : 2

Seyyanen ödemelerde herhangi bir vergi veya sigorta primi kesintisi yapılmayacak. Seyyanen zam, unvan esas alınarak ödenecek ve kıdem tazminatı hesabı ile sosyal ödemelerin hesabına dahil edilmeyecek. Memur ve emekli maaşlarına yapılan bu zamlar, milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor ve maaşlarını bekleyenler için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

 
Emekli ve seyyanen maaş farkları ne zaman yatacak? (2023 Temmuz) ile ilgili etiketler maaş zam memur emekli
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.