Emekli maaşlarında yeni gelişme! Memur emeklisi maaşı 8 bin 205 TL, SSK emeklisinin taban maaşı 5 bin TL!

Asgari ücretin açıklanmasının ardından gözler memur ve emekli maaşlarına çevrildi. Heyecanlı bekleyiş devam ederken maaş zamlarına ilişkin yeni tahminler ortaya atıldı. İşte detaylar…

Rusya- Ukrayna savaşı, FED faiz artırımı kararları, tedarik zincirlerinde yaşanan problemler, piyasanın olumsuz durumunu fırsat bilenler ve daha pek çok faktörün de eklenmesi ile son dönemlerin en üst seviyelerine yükselen enflasyon, 2022 yılının nerede ise tamamının ekonomik açıdan oldukça zor geçmesine sebep oldu. Bu durum toplumun tüm kesimlerini etkilerken özellikle de tek maaşlı emekli vatandaşlar üzerinde derin bir tahribat yarattı.

Ocak ve temmuz aylarında ciddi maaşları zamları alan emekli vatandaşlar, zam açıklamalarının hemen ardından yükselmeye devam eden enflasyon karşısında ek kazançlarının kısa süre içerisinde eridiğine şahitlik etti. Bu durum alım gücünün düşmesi ile ilişkilendirilirken gözler yeni dönem maaşlarına çevrildi.

22 Aralık 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yüzde 54,66 olarak açıklanmış olan asgari ücret zammı, emekli vatandaşları oldukça umutlandırdı. Enflasyon beklentisinin üzerinde zamlanan asgari ücret karşısında kendi maaşlarının da üst seviyelere çekileceği konusunda heyecanlanan emekliler için henüz bir netlik yokken uzmanlarda çeşitli tahminler gelmeye devam ediyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI TAHMİNLERİ ŞAŞIRTTI!

Emekli maaşlarında yeni gelişme! Memur emeklisi maaşı 8 bin 205 TL, SSK emeklisinin taban maaşı 5 bin TL!

Asgari ücretin yüzde 54,66 oranında zamlanmasının ardından emekli maaşlarına yapılacak olan düzenleme de merak konusu oldu. Temmuz ayının başında yapılan açıklamada 2 bin 500 TL’den 3 bin 500 TL’ye yükseltilmiş olan en düşük emekli maaşının, Ocak 2023 tarihinde kaç TL’ye yükseleceği araştırılmaya devam edilirken uzmanlardan konuya ilişkin çeşitli tahminler gelmeye başladı.

Hükümetin en düşük emekli maaşına asgari ücret zammı düzeyinde zam yapabileceğini ileri süren uzmanlar, bu tahminlerinin doğru çıkması durumunda Bağ- KUR esnaf emeklisinin 5 bin TL’den fazla maaş alacağını, 2000 öncesi SSK emeklisinin ise yaklaşık olarak 7 bin TL civarında maaş alacağını belirtti.

EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİSİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Uzmanlardan gelen tahminlere göre refah payının eklenmesi durumunda memur emeklilerinin taban aylıkları, 8 bin 205 TL’ye yükselecek. Bu iddiaların doğru çıkıp çıkmayacağı ise 3 Ocak tarihinde açıklanacak olan enflasyon verilerinin ardından belli olacak.

Emekli maaşlarında yeni gelişme! Memur emeklisi maaşı 8 bin 205 TL, SSK emeklisinin taban maaşı 5 bin TL! ile ilgili etiketler emekli maaşı SSK
GÜNÜN VİDEOSU

Erdal Beşikçioğlu'nun Melek Mosso konserindeki dansı dikkat çekti

Ankara Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, gençlik festivali düzenledi. Beşikçioğlu'nun Melek Mosso konserindeki dansı dikkat çekti.