Emekli maaşından gelir vergisi kesiliyor mu? Vergi alınıyor mu?

Asgari ücretin 2022 yılı itibarı ile 4250 TL olarak açıklanmasının hemen ardından emekli maaşından gelir vergisi kesiliyor mu sorusu gündeme geldi. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret rakamından vergi alınıp alınmayacağı konusunda bilgilendirmede yapıldı.

Milyonlarca çalışan ücret ve maaşlarındaki asgari ücret tutarından gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren Gelir Vergisi Kanunu ile beraber Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul gördü.

Bundan böyle 2022 yılından itibaren tüm ücret ve maaşların asgari ücret rakamı kısmından gelir ve damga vergisi alınmayacak. Bu bağlamda; hizmet erbabı, ödemenin yapıldığı ayda geçerli olan asgari ücretin aylık brüt tutarından işçi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve işsizlik sigortası primleri düşüldükten hemen sonra kalan tutarına isabet eden ücretlerin istisnayı aşan ücret gelirinin vergilendirilmesinde, verginin hesaplanacağı gelir dilim tutarı ve oranları istisna kapsamındaki tutarlar da dikkate alınarak yeniden belirlenecek.

Emekli maaşından gelir vergisi kesiliyor mu? Vergi alınıyor mu?

EMEKLİ MAAŞINDAN GELİR VERGİSİ KESİLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, 'Asgari ücrette tarihi bir artışı gerçekleştirirken, işveren üzerindeki yükü azaltacağız.' dedi. Erdoğan, asgari ücretliden alınan gelir vergisi ile damga vergisinin kaldırıldığını belirtti.

Erdoğan, 'Önümüzdeki yılbaşından itibaren asgari ücretliden alınan gelir vergisi ile damga vergisini kaldırıyoruz. Asgari ücrette tarihi bir artış yaparken işveren üzerindeki maliyetini 450 lira aşağıya çekmiş bulunuyoruz.' dedi.

Emekli maaşından gelir vergisi kesiliyor mu? Vergi alınıyor mu? ile ilgili etiketler emekli maaş gelir vergisi
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.