Elon Musk'ın paylaştığı Çince şiir, Çin'de viral oldu!

ABD merkezli Tesla firmasının CEO'su Elon Musk’ın sosyal medya hesabından paylaştığı Çince şiir, Çin’in Twitter’ı olarak bilinen Weibo’da viral oldu.

ABD merkezli Tesla, SpaceX ve diğer 11 şirketin CEO'su Elon Musk sosyal medya hesabından yaptığı Çince şiir paylaşımıyla kafaları bir kez daha karıştırdı.

ÇİN OKULLARINDA ÇOCUKLARA ÖĞRETİLEN BİR ŞİİRİ PAYLAŞTI

İlginç açıklamaları ve Twitter hesabından yaptığı şifreli paylaşımlarıyla adından sıkça söz ettiren Musk bu defa da Çince şiir paylaşımıyla dikkatleri üstüne çekti. Musk, Twitter ve Weibo hesaplarında, Çin'de ilkokullarda okutulan ve iyi geçinmenin öneminin anlatıldığı Seven Steps Verse adlı şiirin kısaltılmış versiyonunu “humankind” (insanoğlu) notu ile paylaştı.

Musk'ın paylaşımı Çin’in Twitter’ı Weibo'da viral oldu. Kısa sürede 100 milyondan fazla görüntüleme alan paylaşım sosyal medya kullanıcıları arasında tartışmalara yola açtı. Bazı sosyal medya kullanıcıları, paylaşımlarıyla kripto para piyasalarında harekete neden olan Musk’ın son paylaşımında 2 rakip köpek temalı kripto para birimi olan shiba inu ve dogecoin'i ima ettiğini savundu.

Çin medyası ise Musk'ın paylaşımının dün Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) hakkında yaptığı açıklamayla ilgili olabileceğini ifade etti.

Öte yandan, Musk’ın paylaştığı şiirde, Çin'de 3 İmparatorluk döneminde kraliyet ailesinden 2 erkek kardeş arasındaki ilişki anlatılıyor.

MUSK, WFP VE DÜNYADAKİ AÇLIĞIN SONA ERME İHTİMALİ

Geçtiğimiz hafta Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) Genel Müdürü David Beasley yaptığı açıklamada, ABD merkezli Tesla firmasının CEO'su Elon Musk, Amazon'un kurucusu ve sahibi Jeff Bezos ile birkaç milyarderleri daha açlığı sona erdirmek için "tek seferlik" bir adım atmaya çağırmıştı. Beasley, "Eğer onlara ulaşamazsak, kelimenin tam anlamıyla ölecek olan 42 milyon insana yardım etmek için 6 milyar dolar. Bu karmaşık değil" ifadelerini kullanmıştı.

Musk ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "WFP, 6 milyar doların dünyadaki açlığı nasıl çözeceğini tam olarak açıklayabilirse Tesla hissesini hemen şimdi satacağım. Fakat açık kaynak muhasebesi olmalı, böylece halk paranın nasıl harcandığını tam olarak görebilir" demişti.

WFP AÇIK OLMAK ZORUNDA KALDI: 6 MİLYAR DOLAR YETMİYOR

Elon Musk'ın açıklamasının ardından WFP Genel Müdürü Beasley de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 6 milyar doların dünyadaki açlığı çözmeyeceğini fakat birçok problemin çözülmesine yardımcı olacağını söylemişti. 

Elon Musk'ın paylaştığı Çince şiir, Çin'de viral oldu! ile ilgili etiketler şiir Çin elon musk Çince açlık WFP viral
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.