Elon Musk'a bir rakip daha çıktı!

Elon Musk'ın Tesla'sı gündemden hiç düşmüyor. Musk'ı kendine hem örnek hem rakip olarak gören yatırımcılar peş peşe yeni elektrikli araç projelerini tanıtıyor. Tesla Semi'ye karşı Thor haberi tazeliğini korurken bir yeni rakip haberi de Çin'den geldi.

Nio" isimli Pekin merkezli şirket, Tesla'nın en büyük rakibi olma iddiasıyla ES8 isimli elektrikli aracını piyasaya çıkardı.Yedi kişilik elektrikli SUV model, bakalım ne kadar ilgi görecek? ES8, 67 bin dolarlık fiyatı ile Tesla'ya nazaran uygun fiyatıyla dikkat çekiyor.Tesla'nın en düşük modelinin fiyatı Çin'de 126 bin dolardan satılıyor.

tesla

Bizim otomobilimiz çıktığı zaman Tesla daha az satabilir. Veya elektrikli araç pazarı büyüyor, satışları arta da bilir şimdiden bir şey söylemek zor.Kendine rakip gördüğü Tesla’nın Roadster 2.0 modeli ise sıfırdan 100 kilometreeye 1.9 saniyede çıkabiliyor.Dört tekerlekten çekiş sistemi tüm versiyonlarında standart olarak sunuluyor.

ES8’de yapay zeka asistanı, oldukça büyük bir ekranın konumlandırılacağı dijital bir kokpit, değiştirilebilir batarya JAC Motors ortaklığıyla birlikte geliyor

tesla3

Elon Musk'a bir rakip daha çıktı! ile ilgili etiketler Tesla Çin suv es8 nio
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.