Eli kanlı o diktatör de öldü! CIA tarafından görevlendirilmiş ve ülkesini cehenneme çevirmişti

Panama'nın eli kanlı diktatörü Noriega 83 yaşında öldü. CIA'in ajanı Noriega bizzat CIA tarafından görevlendirilmişti ve iktidar olduğu yıllarda ülkesinde kan kusturmuştu. ABD tarafından iktidara getirilen Noriega yine ABD tarafından iktidardan uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla uzaklaştırılmıştı. İşte yüzlerce faili meçhul cinayetten sorumlu tutulan Manuel Noriega'nın yaşamı ve Noriega kimdir sorusunun yanıtı...

Panama'nın eski diktatörü Noriega'nın öldüğü açıklandı. Yıllarca ülkesinde kan kusturan diktatör ABD desteği ile iktidara gelmişti ve ABD desteği ile iktidardan indirildi. Ölüm haberinden sonra sosyal medyada Noriega kimdir sorusu sorulmaya başlandı. ABD tarafından işe yaradığı sürece ülkesinde iktidarda kalan Manuel Noriega 80'li yılların en kanlı diktatörüydü. İşte CIA'in eli kanlı diktatörü Noriega hakkında merak edilen her şey...

Sosyal medyanın gündeminde Noriega kimdir sorusu var. Dünyanın en kanlı diktatörlerinden birisi olan Noriega'ın öldüğü duyruldu. Panama'ya yıllarca kan kusturan cunta lideri Noriega 83 yaşında öldü. CIA'in ajanı Manuel Noriega, 1980'lerde yönettiği ülkeyi cehenneme çevirmiş ancak 80'lerin sonunda ABD tarafından bir anda uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanmıştı. ABD'de 20 yıl hapis yatan Noriega, Fransa'da da cezaevine girmiş ve 2011'de ülkesine iade edilmişti.

Orta Amerika ülkesi Panama'nın devrik lideri Manuel Noriega, 83 yaşında öldü. Cunta lideri diktatörün ölümünü, mevcut lider Varela Twitter hesabından duyurdu. Noriega, bu yıl içinde beyin kanaması geçirmişti.

1960'larda CIA tarafından görevlendirilen Noriega, uzun yıllar Panama'nın askeri istihbarat biriminin başında yer aldı. 1982 yılında Ulusal Muhafızların komutanlığına geçince ülkenin de fiili lideri oldu.

1984 ve 1989 arasında Panama'yı yöneten Noriega, yüzlerce faili meçhul cinayetten sorumlu tutuluyor.

ABD'nin 1987 yılına kadar arkasında durduğu Noriega, bir yıl sonra büyük bir sürpriz yaşadı. Washington artık politika değiştirmişti ve Panama lideri şimdi uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanıyordu.

1989'daki seçimlerden sonra Noriega Panama'da 'savaş hali' ilan etti. Bunun üzerine ABD Panama'yı işgale karar verdi, Noriega ise 1990 yılında Amerikan askerlerine teslim oldu.

ABD'de 20 yıl boyunca hapis yatan devrik lider, 2010 yılında ise kara para aklama suçlamasıyla Fransa'da hapse girdi.

Noriega, 77 yaşındayken 2011 yılında ülkesine iade edilmişti.

Noriega kimdir?

Manuel Noriega'nın CIA ile başlayan hikayesi

Panama'nın eski lideri Manuel Noriega, uzun yıllar boyunca Panama'nın askeri istihbarat biriminin başında yer aldı.
Daha sonra ise 1982 yılında Ulusal Muhafızların komutanı olarak ülkenin fiili lideri oldu.

Manuel Noriega, 1960'larda CIA tarafından görevlendirilmişti.

Panama lideri 1987 yılına kadar ABD yönetimi tarafından desteklendi.

Ancak 1988 yılında ABD tarafından uyuşturucu kaçakçılığı ile suçlandı.

Bir sonraki yıl düzenlenen parlamento seçiminin ardından Noriega, ülkesinde "savaş hali" ilan etti.

Bu açıklamanın ardından Panama Kanalı'nda üslenen ABD güçleri ve Panama askerleri arasında gerginlik yaşandı.

Aralık ayı ortalarında da dönemin ABD başkanı H.W.Bush, görünürde Panama'nın başkenti Panama'da öldürülen bir ABD askerini gerekçe göstererek işgal hareketini başlattı.
Aslında bu operasyon uzun süredir planlanmaktaydı.

Fransa'daki mahkumiyet

Noriega önce Vatikan elçiliğine sığındı. Burada günlerce ABD güçleri tarafından çok yüksek sesli pop ve heavy metal müzik "bombardımanına" maruz bırakıldı.

Sonunda 3 Ocak 1990'da teslim oldu ve yargılanmak üzere Miami'ye götürüldü.

1992 yılında uyuşturucu kaçakçılığı, kara para aklama ve haraç toplama suçlarından mahkum edildi.

40 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza daha sonra önce 30 yıla, ardından da iyi halden 17 yıla indirildi.

Manuel Noriega 1999 yılında da, uyuşturucu ticaretinden elde edilen 3 milyon dolar ile Paris'te lüks daireler almakla suçlanarak Fransa'da gıyabında mahkum edildi ve 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Noriega'nın ABD'deki cezasının bitimine kısa bir süre kala Fransız makamları Noriega'nın kendilerine iadesini istemişlerdi.

Eli kanlı o diktatör de öldü! CIA tarafından görevlendirilmiş ve ülkesini cehenneme çevirmişti ile ilgili etiketler CIA panama noriega öldü diktatör noriega kimdir manuel noriega
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.