Elektrikli otomobillerin şarj maliyeti iki kattan fazla arttı

Bu yıl başında elektriğe gelen zamdan elektrikli otomobiller de etkilenirken, batarya şarj istasyonlarında dolum yapmanın maliyeti yüzde 130'a varan oranlarda artış gösterdi.

Benzin, dizel ve LPG'ye gelen zamlardan sonra elektrikli otomobillere şarj hizmeti veren kuruluşlar da tarifelerinde güncellemeye gitti.

Yeni yıl ile birlikte elektriğe gelen zammın etkisiyle, elektrikli araçlarını şarj etmek isteyenlerin cebinden çıkacak para güç ve şarj tipine göre yüzde 109'dan yüzde 130'a kadar arttı.

DAKİKA MALİYETİ 4 LİRAYI BULABİLİYOR

Elektrikli şarj hizmeti veren kuruluşların uyguladığı tarifelere göre, AC Tip 2 soketler için 7.4 kW'a kadar olan şarj hizmeti dakika başı 25 kuruştan 55 kuruşa çıkarken 50 kW'a kadar olan DC CCS ve CHAdeMO soketler için şarj maliyeti dakika başı 1,7TL'den 3,9 TL'ye yükseldi.

Bataryasını hızlı bir şekilde şarj etmek isteyen sürücülerin şarj maliyeti ise daha ivmeli yükselirken, bir Tesla Model 3'ü yüzde 80'e kadar şarj etmek için önceden 72 TL gerekirken şu anda sürücülerin 30 dakikalık şarj hizmeti için 177 TL ödemesi gerekecek. Hyundai Kona'da yüzde 80'lik şarj maliyeti 114 TL'den 260 TL'ye çıkarken, bu değer Porche Taycan için 122,5 TL'den 276,5 TL'ye yükseldi.

Elektrikli otomobillerin şarj maliyeti iki kattan fazla arttı ile ilgili etiketler elektrikli araç şarj
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.