Elektrik faturasını yüzde 50 düşürmek için bu hamleyi deneyin! İşe yarıyor

Elektrik faturası yüksek gelenlerin çamaşır makinesinde yapacağı tek bir hamle her şeyi değiştirebilir ve faturayı yüzde 50 aşağıya çekebilir. İşte o hamle…

Elektrik maliyeti bir süredir artmaya devam ederken; artıştaki hız pandemiden sonra adeta ikiye katlandı. Önceden yılda bir kere zam alan elektrik faturaları, pandemi ve Rusya ile Ukrayna savaşının tetiklediği enerji krizi ile birlikte yılda iki, üç, hatta dört kez zam alır hale geldi. Artan maliyetlerin tetiklediği elektrik fiyatları, fatura olarak ise vatandaşların canını sıkacak boyutlara ulaştı.

Faturaların artan maliyeti nedeniyle tasarruf kaçınılmazken; aynı zamanda enerji krizi için de dünyanın pek çok ülkesi tasarruf tedbirleri almaya başladı. Bu kapsamda iklim krizini de göz önünde bulundurmak gerekirken; evde alınabilecek küçük tedbirler ile hem daha ucuz elektrik faturası hem de daha sağlıklı ve temiz bir enerji kullanımı mümkün. Peki elektrik faturası nasıl düşer? İşte yöntemler…

KARBONAT TASARRUFTAKİ GİZLİ SİLAHINIZ

Elektrik faturasını yüzde 50 düşürmek için bu hamleyi deneyin! İşe yarıyor

Uzmanlara göre, daha temiz bir çamaşır yıkamak için sıcaklık derecesini artırmak gerektiğinden, her bir derecede enerji yakımının da maliyeti arıyor. Bu nedenle daha düşük derecelerde çamaşır yıkamayı öneren uzmanlar, temizlik kaygıları olana ise karbonatı öneriyor. 60 derecede yıkanan çamaşırları makinenin içerisine eklenilen 1 yemek kaşığı karbonat ile 40 derecede ve daha kısa bir programda çok daha az deterjanla ile yıkamanın faydası olduğunu söyleyen uzmanlar, bu yöntemin mutlaka tasarruf yöntemleri arasına alınmasını öneriyor.

KİREÇLERİ MAKİNEDE BİRİKTİRMEMENİZ ŞART

Çamaşırın temiz bir şekilde çıkmasının bir diğer düşmanı ise, kireç. Bu nedenle çamaşırları daha düşük derecede daha temiz yıkamak için makinede biriken kirece adeta savaş açmanız gerekiyor. Kireç aynı zamanda makinenin bozulmasına da neden olabildiği gibi daha fazla enerji tüketimine de yol açabiliyor. Bu nedenle belirli periyotlar ile kireç önleyici kullanmayı öneren uzmanlar, makineden kireci uzak tutmanın ekonomiye ve verimliliğe katkı sağlayacağını düşürüyor. Ayrıca uzmanlar, çamaşır makinesi dolmadan az çamaşır ile çalıştırmamanın da fatura tasarrufu üzerinde aylık ve yıllık bazda etkili olacağını savunuyor.

Elektrik faturasını yüzde 50 düşürmek için bu hamleyi deneyin! İşe yarıyor ile ilgili etiketler Elektrik Tasarruf
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.