Elektrik faturası yüksek gelenler dikkat! Bu yöntemle faturaları yüzde 50 düşürmek mümkün!

Türkiye’de ve dünyada artan enerji fiyatları sonrasında vatandaşlar yüksek faturalarla karşılaşmaya başladı. Peki, elektrik faturası nasıl düşürülür? İşte gözden kaçan o detay…

Yüksek elektrik faturası ile karşılaşanlar için son dönemde devlet destekleri de verilmeye devam ediyor. Elektrik faturası yüksek gelen ancak bu devlet desteklerinden yararlanamayan vatandaşlar ise elektrik faturalarını nasıl düşüreceklerini araştırmaya başladı.

Elektrik faturalarını düşürmek isteyenler için birçok uzman tarafından çeşitli yöntemler öneriliyor. Özellikle basit birkaç değişiklik yaparak elektrik faturalarını yüzde 50’ye kadar daha az ödemek mümkün hale gelecek. Hem küresel düzeyde hem de Türkiye’de artan enerji fiyatlarına karşı faturalar da artmaya devam ediyor.

ELEKTRİK FATURASI NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

Elektrik faturası yüksek gelenler dikkat! Bu yöntemle faturaları yüzde 50 düşürmek mümkün!

Elektrik faturasını çok daha düşük şekilde ödemek mümkün. Birçok kişinin gözünden kaçan bu detaylar elektrik faturalarını bir hayli olumlu yansıyor. Pandemi süreci sonrasında tüm dünyada hızla baş gösteren enerji krizi ve Türkiye’de artan kur ve vergiler sonrasında enerji fiyatları da bir hayli artış gösterdi.

Elektrik faturasını düşürmek için bazı basit yöntemler ise daha az fatura ödemenizi sağlayacaktır. Örneğin bulaşık makinesini çalıştırmadan önce doğru şekilde dizmek son derece önemli. Diğer yandan ev aydınlatmasında normal ampuller yerine akıllı ampul kullanılarak da faturalar düşebilir.

Fırın kapağının ise her kullanımda kapalı tutulması da önemli bir etkendir. Öte yandan kullanmadığınız elektronik aletlerin fişini de çekerek ciddi bir tasarruf elde edilmesi mümkündür. Akıllı priz kullanımı, elektronik cihazların bakım ve temizliklerinin aksatılmaması gibi konular da faturaların düşmesinde faydalı yöntemler arasında yer alıyor.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ DEVAM EDİYOR!

Son yıllarda yüksek gelen elektrik faturalarına ilişkin devlet tarafından 2023 yılında da Elektrik Tüketim Desteği sunuluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu yardımlardan yararlanmak için belirli şartların sağlanması gerekecek. Sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlar elektrik faturalarını PTT’ye giderek devlet desteği ile ödeyebilecekler. Devlet desteklerinden yararlanamayan vatandaşlar ise evlerinde bazı ufak değişikliğe giderek elektrik faturasının neredeyse yüzde 50 oranında düşmesini sağlayabilirler.  

Elektrik faturası yüksek gelenler dikkat! Bu yöntemle faturaları yüzde 50 düşürmek mümkün! ile ilgili etiketler Elektrik Sosyal Yardım PTT fatura
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.