Ekonominin kalbinde 70 milyon euroluk vurgun: Yüksek kar vaadiyle esnafları dolandırdı!

Son dönemde kripto para vurgunları artarken şimdi de Türkiye ekonomisinin merkezindeki Laleli ve Tahtakale'de 20 kadar esnaf, yüksek kar vaadi ile 70 milyon euro dolandırıldı. Saadet zincirine benzer şekilde esnafları dolandıran Volkan Özel, 3-4 ay kar payı ödemesinin ardından "IŞİD soruşturması kapsamında gözaltına alındım." diyerek sırra kadem bastı. Olayla bağlantılı olduğu düşünülen 3 ayrı döviz bürosunun sahibinin tutuklandığı öğrenildi.

İddiaya göre yaşananlar Laleli ve Tahtakale’de birçok dövizcinin yakından tanıdığı Volkan Özel’in 25 Ekim 2021’de İstanbul’da bulunan Hilton Otel toplantı düzenlemesiyle başladı.

Toplantıya, büyük ölçekli sınırlı sayıda esnafın katılacağı ifade edildi. Söz konusu toplantıya piyasanın en büyük firmalarından 6-7 tanesinin sahibi katıldı.

"DÜZENLİ KAR PAYI VERECEĞİM" DİYEREK KANDIRDI

Volkan Özel., bu kişilere, mevcut ticaretleri yanı sıra çok daha fazla para kazanma imkânlarının olduğunu, bir süredir topladığı paralar sayesinde iyi bir getiri elde ettiğini, parasını aldığı kişilere de düzenli kâr payı verdiğini söyledi.

 

KİMİ 5 KİMİ 8 MİLYON EURO VERDİ

İddialara göre teklif, toplantıya katılan isimlerin de ilgisini çekti. Plan kısa süre içinde piyasada işlemeye başladı. Soruşturma dosyasına göre kimi esnaf 1 milyon Euro, kimi 5 milyon Euro, kimi 8 milyon Euro verdi.

"IŞİD SORUŞTURMASINDA GÖZALTINA ALINDIM" DİYEREK KAYIPLARA KARIŞTI

Volkan Özel., para topladığı kişilere, Fatih Laleli’de 3 döviz bürosu olan Alaaddin Ak’ın yeğeni olduğunu söyledi.

Özel, topladığı paralara karşılık 3-4 ay kâr payı ödemesi yaptı. Ancak bir süre sonra sırra kadem bastı. Özel, terör örgütü IŞİD soruşturması kapsamında gözaltına alındığı yalanını piyasaya sürdü.

Ancak Volkan Özel’e milyonlarca Euro veren kişilerin ve polisin ısrarlı takibi sonrası geçen hafta bir dizi adrese baskın yapıldı. Volkan Özel İzmir’de, Alaaddin Ak ile oğlu Mustafa Ak ise İstanbul’da göz altına alındı.

 

"PARALAR BENİM BULUNDUĞUM DÖVİZ BÜROSUNA GİRMEDİ"

Volkan Özel’in emniyet sorgusu sürerken baba-oğul Ak’lar geçen perşembe günü adliyeye sevk edildi. Olayla hiçbir ilgilerinin olmadığını söyleyen Mustafa Ak, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgusunda “Volkan, dayımın oğlu olur. Müştekilerin paraları benim bulunduğum döviz bürosuna girmedi.

"VOLKAN'A PARA VERENLERİ TANIMIYORUZ"

Volkan yakalanınca, suçlamayı, akrabamız olduğu için ve 3 kat üstümüzde ofisi olduğu için bize yönelttiler” diye konuştu. Alaaddin Ak ise “Volkan ile akrabalık dışında resmi veya gayri resmi hiçbir ticari ilişkimiz yok. Volkan’a para verenleri tanımıyoruz” diye konuştu.

ÜÇ DÖVİZ BÜROSU SAHİBİ VE OĞLU TUTUKLANDI

Hakimlik sorgusu sonrası Cengizler Döviz, Aklar Döviz ve Temiz Döviz’in sahibi olan Alaaddin Ak ile oğlu Mustafa Ak “dolandırıcılık” suçlaması ile tutuklandı. Volkan Özel’in emniyet sorgusu ise sürüyor.

"BİR KİŞİNİN TEK BAŞINA YAPABİLECEĞİ BİR ŞEY DEĞİL"

1 milyon 150 bin Euro kaptıran isimlerden Abdurrahim Haşimioğlu’nun (40) avukatı Mehmet Yıldırım “20’ye yakın kişiden toplanan para 70-80 milyon Euro. Burada, organize bir faaliyet söz konusu. Bir kişinin tek başına yapabileceği bir şey değil. Olaya yurtiçi ve yurtdışında karışan kişilerin olduğunu düşünüyoruz. MASAK raporu talep ettik. Ayrıca şüphelilere ait tüm menkul ve gayrimenkullere tedbir talebinde bulunduk” diye konuştu. Soruşturma dosyasında Abdurrahim Haşimioğlu’nun yanı sıra Hasan Yıldırı, Serhat Tiryaki., Cemal Erhan Saydam de şikâyetçi olarak yer aldı.


SAHTE POLİS DETAYI PES DEDİRTTİ

Laleli ve Tahtakale piyasasını sarsan soruşturma dosyasında ilginç bazı detaylar da yer alıyor. Buna göre, Volkan Özel’e 1 milyon 150 bin Euro kaptıran şikâyetçilerden Abdurrahim Haşimioğlu, geçen 30 Ekim günü, kendisini Organize Suçlar Bürosu’nda görevli polis olarak tanıtan bir kişi tarafından arandı.

'PARAYI GERİ ALMANI SAĞLARIM' DİYEREK PAY İSTEDİ

Haşimioğlu’nu arayan kişi, Volkan Özel’i yakalayan ekipten olduğunu söyledi. Kimliği belirlenemeyen bu kişi, Haşimioğlu’na kendisine de pay vermesi durumunda Volkan Özel’e kaptırdığı parayı geri almasını sağlayabileceğini söyledi. Gerçekte polis olmadığı düşünülen bu kişi hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

Ekonominin kalbinde 70 milyon euroluk vurgun: Yüksek kar vaadiyle esnafları dolandırdı! ile ilgili etiketler esnaf laleli tahtakale volakn özel
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.