EGM 10 bin polis ve memur alımı yapacağını duyurdu: POMEM personel alımına ilişkin detaylar açıklandı! Başvuru ekranı açıldı mı?

Emniyet Genel müdürlüğü tarafından 10 bin 102 personel alımı yapılacağı açıklandı. Polis ve memur alımı yapacak olan kurumda başvuru ekranı açıldı mı? Polis alımı başvuruları ne zaman yapılacak? Koşullar nedir? Kimler EGM polis alım başvurusu için uygun? İşte, EGM personel alımına ilişkin tüm detaylar…

Emniyet Genel müdürlüğü tarafından polis ve memur alımı yapılacağı duyuruldu. Kadro ihdas edilmesine ilişkin cumhurbaşkanlığı kararnamesi resmi gazetede yayınlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 10 bin 102 kadro ihdası yapıldı. EGM hangi kadrolarda alım yapacak? Polis alım başvuru koşulları nedir? İşte merak edilen tüm detaylar…

10 Bin 102 polis ve memur alımı yapılacak

Emniyet Genel müdürlüğü merkez teşkilatında çalışmak üzere 500 polis memuru, 10 merkez emniyet müdürü, 90 başmüfettiş ve 9.500 taşra teşkilatı için polis memuru ve moral eğitim merkezi müdürü, müdür yardımcısı alımı yapılacağı açıklandı. Toplamda 10.140 kadro İhlas edildi. Polis memur alımı başvuru süreci ile ilgili detaylar ise henüz netlik kazanmadı.

POMEM başvuru ekranı açıldı mı? Nasıl ve nereden başvuru yapılacak?

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi resmi gazetede yayınlandı. EGM 10 bin 102 personel için alım başvurusu yayınladı. POMEM polis alımı başvuruları http://www.pa.edu.tr adresinden ve e-devlet şifresi ile giriş yapılarak yapılıyor. Henüz başvuru kılavuzu ise yayınlanmadı.

POMEM ve PMYO ne demek?

PMYO polis meslek yüksek okulu anlamına gelmektedir. Emniyet teşkilatının ihtiyacını karşılamak için Polis Akademisi'ne bağlı olan en az lise mezunu polis adaylarına 2 yıllık süre ile önlisans düzeyinde parasız, üniformalı ve yatılı mesleki öğretim ve eğitim veren kuruma verilen isimdir.

POMEM ise emniyet teşkilatı polis ihtiyacını karşılamak için Polis Akademisi'ne bağlı görev yapan en az ön lisans mezunu adayları için 4 aydan daha az olmamak kaydıyla üniformalı, parasız ve yatılı mesleki eğitim ve öğretim veren kurumun adıdır.

EGM 10 bin polis ve memur alımı yapacağını duyurdu: POMEM personel alımına ilişkin detaylar açıklandı! Başvuru ekranı açıldı mı? ile ilgili etiketler PMYO POMEM polis
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.