EFT ve havale nasıl yapılır? Cumartesi ve pazar EFT, havale işlemleri

Bankalar tarafından veya internet bankacılığı ile para aktarımı ve para gönderim işlemi yapabilirsiniz. 2 farklı bankalar arasından TL cinsinden transfer yapımına EFT adı verilmektedir. Aynı bankalara yapılan para transferlerine de havale denir. EFT ve havale hakkında vatandaşlar nasıl yapıldığını hafta sonları da yapılır mı? Soruları merak ediyorlar. EFT ve havale nasıl yapılır? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz.

Bir kimseye para transferi yapma işlemine havale denilmektedir. Havale işlemi aynı banka içerisindeki bir hesaptan yine aynı bankadaki farklı bir hesaba transfer edilme işlemi olarak bilinir.  Havale işlemi için para transfer edilecek kişinin Iban veya hesap numarası ile yapılmaktadır. Elektronik fon transferi olarak adlandırılan kısaca EFT olarak bilinen 2 banka arasında yapılan transfere denilmektedir. EFT yapabilmeniz için para transferi yapacağınız kişiye ait olan IBAN numarası ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.  EFT ve Havale nedir? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. EFT saat kaça kadar yapılır? İşte detaylar.

EFT NEDİR?

Açılımı elektronik fon transferi yani EFT olarak bilinen bu durum, çevrimiçi ağlar üzerinden paranın elektronik ortamdaki transfer işlemidir. Bu işlem farklı bankalarda bulunan hesaplar arasında yapılabilinmektedir. Bir EFT işlemi, bir kişi veya bir işletme tarafından başlatılabilinen bir transfer sürecidir. Bu işlemi yani EFT yapabilmek için genellikle bir banka hesabından daha fazlasına ihtiyaç olunmamaktadır. Yapacağınız EFT işlemi için sadece ıban bilmek yeterlidir. Yani EFT kısaca, iki farklı banka arasındaki TL cinsinden para transferi yapılması işlemi olarak adlandırılan bir işlemdir.

HAVALE NEDİR?

Bankaların havale adı verilen işlem mevduat sahibi bir başkasının hesabına ya da hesaplarına, kendi hesabına para aktarma işlemine denilmektedir. Kısaca havale

Elektronik bir para transfer yöntemi olarak bilinen bir işlemdir. Geleneksel banka havalesi olarak da bilinen bu yöntem, bir bilgisayar ağı kullanarak aynı bankada bulunan farklı hesaplar arasında para transferi yapılmasını sağlamaktadır. Havale işlemi EFT işlemine göre daha avantajıdır. Çünkü işlemler dakikalar içinde tamamlanmaktadır. Dolayısıyla demek olursak havale yöntemi kullanarak aynı gün para transferi yapmanız mümkündür.

CUMARTESİ VE PAZAR EFT YAPILIR MI?

Bankalar tarafından başka bir banka hesabına elektronik fon transferi yani eft işlemi hakkında vatandaşlar bilgi sahibi olmak istiyorlar. Özellikle de hafta sonları eft işleminin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini merak etmektedirler. Şöyle diyebiliriz ki cumartesi ve pazar günleri ile resmî tatillerde EFT işlemi yapılmamaktadır. Para gönderile bilinmektedir. Fakat gönderildiği para hesaba hafta içi düşmektedir. Yani demek olursak kısaca aynı gün para gönderim işlemi yapılmaz. Sadece resmi iş günlerinde yapılmaktadır.

CUMARTESİ VE PAZAR EFT HAVALE YAPILIR MI?

EFT olarak adlandırılan elektronik para transfer işlemi 2 farklı banka arasında gerçekleşen bir transfer sürecidir. Hafta sonları yani cumartesi ve pazar günleri ile resmî tatillerde EFT işlemi yapılmamaktadır. Para gönderebilirsiniz ama gönderildiği para hesaba hafta içi düşmektedir.   Aynı bankalara arasında yapılan hızlı transfer işlemine havale denilmektedir.  Havale işlemlerinizi istediğiniz gün 7/ 24 saat yapabilirsiniz. Belli bir kısıtlama yoktur.

EFT SAAT KAÇA KADAR YAPILIR?

Bankalara göre EFT saatleri değişiklik göstermektedir. Her bankanın EFT saati farklı olmaktadır.  Bankalara göre EFT saatleri aşağıdaki gibidir;

•Türkiye Finans bankası EFT Saatleri 09:00 – 17:15

•Türkiye İş Bankası EFT Saatleri 09:00 – 17:00

•Vakıfbank EFT Saatleri 09:00 – 16:30

•Yapı Kredi bankası EFT Saatleri 09:00 – 16:45

•Ziraat Bankası EFT Saatleri 08:30 – 17:00

•Akbank EFT Saatleri 09:00 – 17:00 olarak bilinmektedir. Bu saatler arasında EFT işlemlerinizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

EFT ve havale nasıl yapılır? Cumartesi ve pazar EFT, havale işlemleri ile ilgili etiketler Pazar Günü cumartesi Para Banka eft havale eft nedir havale nedir cumartesi ve pazar eft yapılır mı eft saat kaça kadar yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.