Ecem Güçlük erkek mi? Emre Doğantürk kimdir?

Henüz 19 yaşında iken 4 kişinin tecavüzüne uğradığını söyleyerek bunu sosyal medya hesabından paylaşan Ecem Güçlük hakkında İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan açıklamalar geldi. Peki, Ecem Güçlük erkek mi?

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda Sarıyer’de tecavüze uğradığını söyleyerek herkesten kendisine yardım edilmesini isteyen Ecem Güçlük olayı sonunda aydınlığa kavuştu. Paylaşımların yapıldığı hesabın tweetlerden 2-3 gün önce açıldığı ve kullanıcısının gerçekte Emre Doğantürk adlı bir erkek olduğu saptandı.

Türkiye’de kadınların sistematik bir şekilde şiddete ve tecavüze maruz kaldığı bir dönemde gerçeği yansıtmayan bu durum büyük tepkilere neden oldu.

İletişim Başkanı Altun’dan Ecem Güçlük olayıyla ilgili yaptığı açıklamasında, İletişim Başkanlığı bünyesindeki dezenformasyonla mücadele ekiplerimiz, her gün yüzlerce bilgi ve haber için bir doğrulama ve teknik inceleme prosedürü yürüttüklerini Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı kayıtlarında bu isimde herhangi bir kadına ait herhangi bir davanın olmadığını, herhangi bir kriminal vakanın bulunmadığını tespit ettiklerini yineledi.

Ecem Güçlük erkek mi? Emre Doğantürk kimdir?

Bir yalanla gündem suikastı planlayan kişinin, bu hesabı birkaç gün önce açtığını ve hesabı oluştururken aslında Emre Doğantürk kullanıcı ismini kullandığını gördüklerini belirten Altun, ilk paylaşımlarında bu kişinin ‘bir kız arkadaşı olmadığı için hayıflanan ve yalnız olmaktan bıktığını ifade eden’ mesajlar attığını ve daha sonra hesap ve kullanıcı ismini Ecem Güçlük olarak değiştirdiğini tespit ettiklerini söyledi.

Ecem Güçlük erkek mi? Emre Doğantürk kimdir? ile ilgili etiketler Ecem Güçlük Emre Doğantürk
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.