e-devlet şifresi nasıl alınır? e-devlet giriş nasıl yapılır?

E-devlet vatandaşın hayatını kolaylaştıracak birçok uygulamayı barındırıyor. Artık herhangi bir devlet kurumuna gitmeden birçok işlemi yapmanız mümkün. e- devlet sgk hizmet dökümü, e- devlet sgk işe giriş, e- devlet sgk borç sorgulama, emeklilik hesaplama, emeklilik sorgulama, e-kayıt, trafik cezası sorgulama bunlardan bazılar... Bunun için sadece e-devlet giriş sayfası ve e-devlet şifresi yeterli. Peki e-devlet giriş ve şifre alma nasıl yapılır? Şifremi unuttum nasıl öğrenirim? E-devlette hangi hizmetler veriliyor? E-devlet kapısı ile ilgili her şey haberimizde...

Günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla kamudaki birçok iş daha pratik hale geldi. Devlet kurumlarındaki işleriniz için kapıda beklemeniz gerekmiyor. E-devlet hayatımız kolaylaştıracak birçok uygulamayı barındırıyor.

Örneğin e-devlet üzerinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak;

e- devlet sgk hizmet dökümü

e- devlet sgk işe giriş,

e- devlet sgk borç sorgulama,

e- devlet sgk emeklilik,

nasıl emekli olurum

kaç yaşında emekli olurum

emeklilik hesaplama

emeklilik sorgulama

e- devlet ikametgah

e- devlet sabıka kaydı,

trafik cezası sorgulama

e-devlet mahkeme sorgulama,

e-beyanname,

vergi borcu,

e-devlet vergi sorgulama,

e-devlet vergi levhası,

üniversitelere e-kayıt,

gibi bir çok işlemi bir tıkla yapabilirsiniz. Bunun için e-devlet giriş ve e-devlet şifresi dışında hiçbir şey gerekmiyor. E-devlet sadece bilgisayar üzerinden değil, akıllı telefonlardan da kullanılabiliyor.

E-devlet kapısı ile işlem yapabileceğiniz hizmetler nelerdir?

Önceden olduğu gibi devlet işleri için uzun kuyruklara girmeye ve vakit kaybetmeye gerek yok. Tüm işlemleri halletmek sadece bir tık ötenizde. E-devlet giriş ile vatandaşlar, resmi evraklara devlet kurumlarında sıra beklemeksizin ulaşabiliyor. Artık resmi kurumlarla ilgili işlemleri bir yere gitmeden giriş sayfası olan www.turkiye.gov.tr'den yapabilirsiniz. E-devlet giriş sayfası ile şifre işlemini yaptıktan sonra her konuda bilgi sahibi olabilirsiniz.

E-DEVLET KAPISI İLE İŞLEM YAPABİLECEĞİNİZ BÖLÜMLER

1-Adalet Bakanlığı

a-Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama

b-Adli Sicil Kaydı Sorgulama ve Belge Doğrulama

2-Doğal Afet Sigortaları Kurumu

a-Poliçe Sorgulama

3-Emniyet Genel Müdürlüğü

a-Araç Sorgulama

b-Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama

4-Milli Eğitim Bakanlığı

a-MEB Sınav Sonuç Sorgulama

b-MEB Sınav Yeri Sorgulama

5-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

a-Gelir Testi Sonucu Sorgulama

b-Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama

c-Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama

6-Başbakanlık

a-BİMER Yeni Başvuru

b-BİMER Başvuru Sonucu Sorgulama

7-Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu

a-Mobil/Sabit/İnternet/Kablo TV/Uydu İşletmecilerinden Borç ve Alacak Sorgulama

b-Baz İstasyonları Ölçüm Bilgileri

c-IMEI - Cep Telefonu Numarası Eşleştirme

d-IMEI Kaydet

e-IMEI Sorgulama

f-Numara Taşıma Sorgulama

8-Milli Savunma Bakanlığı

a-Askerlik Durum Belgesi Sorgulama

b-ASAL Bedelli Askerlik Başvurusu

c-ASAL Celp Dönem Tercihi

9-PTT

a-Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Hesap Bilgileri Sorgulama

b-Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlali Geçiş Bilgileri Sorgulama

10-Sosyal Güvenlik Kurumu

a-4A Emekli Aylığı Kesintileri

b-4A Emekli Aylık Bilgisi

c-4A Emekli Ödeme Bilgileri

- 4B Borç Durumu

- 4B Emekli Aylığı Kesintileri

- 4B Aylık Bilgisi

- 4B Tescil Kaydı

- 4C Emekli Aylığı Kesintileri

- 4C Bir Aylık Maaş Tercihi

- 4C Tescil Kaydı

E-Devlet şifresi alma ve şifremi unuttum nasıl öğrenirim?

E-devlet şifresine sahip olmak için aranan şartlar; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 15 yaşını doldurmak ve fotoğraflı kimliği olmak. E-devlet şifresi PTT'den temin ediliyor. Eğer e-devlet şifrenizi unutursanız "giris.turkiye.gov.tr/Giris/SifremiUnuttum" adresine tıklayarak ücretsiz olarak yenileyebilirsiniz.

PTT'den alınacak şifre ile https://www.turkiye.gov.tr/giris.turkiye.gov.tr/ adresine giriş yapılacak.

E-devlet şifresi alma işlemi ilk kez alınacaksa PTT'den alınıyor. Kullanmadığınız ya da unuttuğunuz zaman e-devlet şifresi iptal olmuyor. Ancak güvenlik açısından her 3 ay da bir şifre değiştirmenizi tavsiye ederiz.

Şifrenizin içerisinde ardışık sayılar, harfler, doğum tarihi, tuttuğunuz takımın kuruluş yılı, telefon numarası, çocuğunuzun veya eşinizin adı olmamalıdır.

Sürekli kullanılan kelime ve harf gruplarını da içermemelidir. E-devlet şifresi sadece o sayfaya özel olmalıdır ve başka sitelerde üyeliklerde kullanılmamalıdır, çünkü bu şifrenin bir çok yerde kullanılabilir olması güvenlik açısından sorun teşkil eder.

SMS ile e-devlet şifrenizi alabileceksiniz

Daha önce PTT şubelerinden zarfla edinilen e-devlet şifresi artık SMS ile de alınabilecek. E-Devlet Kapısı şifreleri uzun bir süredir PTT şubelerinden TC kimlikleri ibraz edilerek alınıyordu. Ancak Twitter üzerindeki e-Devlet Kapısı hesabında paylaşılan yeni bir ileti ile bu durumun değişeceği ve şifrelerimizi SMS yoluyla talep ediyor olabileceğimiz duyuruldu.

140820160936227208818_3.jpg

E- devlet kapısı güvenli mi?

Akıllara ise internet ortamından yapılan işlemlerin ne kadar güvenli olup olmadığı sorusu geliyor.

Türksat AŞ. Genel Müdürü Ensar Gül, devlet Kapısı güvenliği ile ilgili şunları söyledi: "Eğer bir kurum, hizmetlerini Devlet Kapısı üzerinden verirse siber saldırılara karşı daha güvenli hale gelir. Çünkü herhangi bir saldırı ilk önce Devlet Kapısı'na gelecek ve biz bu konuda gereken her türlü tedbiri alıyoruz. Ancak hizmetleri doğrudan kendileri veren kurumların web sitelerinde herhangi bir açıklık varsa kötü niyetli kişiler o kurumun veri tabanına daha kolay erişebilir. Diğer türlü, arada biz varız. Önce bizi, sonra kurumun kendi güvenlik duvarlarını geçmelerini lazım. Dolayısıyla, Devlet Kapısı'nın kullanılması kurumların siber güvenliğini artırıyor."

200 milyon liralık tasarruf sağlandı

YÖK tarafından 2014-2015 eğitim öğretim yılında e-devlet üzerinden başlatılan e-kayıt uygulamasıyla 200 milyon lira tasarruf sağlandı.

YÖK verilerine göre şu ana kadar 592 bin 632 öğrenciden 407 bin 946'sı, üniversite kaydını e-kayıt uygulaması üzerinden gerçekleştirdi.
e-devlet üzerinden üzerinden gerçekleştirilen e-kayıt uygulaması, öğrenci ve veliler için hem zamandan tasarruf hem de harcamaları azaltma konusunda büyük kolaylıklar sağlıyor.
Öğrencilerin kayıt yaptırmak için en az bir velisiyle üniversitenin bulunduğu şehre gidiş-dönüş yol parası, barınma ve yemeğe harcadığı miktar göz önüne alınarak yapılan hesaplamaya göre, e-kayıt sayesinde yaklaşık 200 milyon lira tasarruf sağlandı.

e-devlet şifresi nasıl alınır? e-devlet giriş nasıl yapılır? ile ilgili etiketler e-Devlet e-devlet şifresi e-devlet giriş e- devlet sgk hizmet dökümü e- devlet sgk işe giriş e- devlet sgk borç sorgulama E-devlet kapısı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.