E bordro maaş sorgulama! E bordro nereden çıkartılıyor?

E bordro vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İş yerleri tarafından her ay düzenli tutulan maaş bordrosunun nasıl alınacağı merak ediliyor. Bordro içerisinde net ve brüt maaş gibi bilgiler evrakta yer alıyor. Peki e bordro nasıl alınır? E bordro yayınlandı mı? Detaylar haberimizde...

E bordro nasıl alınır? Maaş günü yaklaşırken çalışan e bordro görüntülemeyi araştırmaya başladılar. Birçok kişi e bordro sorulmasının nasıl olacağını merak ediliyor. Diğer aranan sorular arasında e bordroya nasıl bakılacağı yer alıyor. Peki e bordro nasıl alınır? E bordro yayınlandı mı? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

E bordro maaş sorgulama! E bordro nereden çıkartılıyor?

E BORDRO SORGULAMA

E Devlet Kapısı üzerinden bordro sorgulaması yapılabilir. Ancak bu sorgulama devlet memurları için geçerlidir. Yani 657 sayılı kanuna tabi memurlar ile kadro karşılığı sözleşmeli olarak çalışan personel E Devlet üzerinde hem bordro sorgulama hem de bordro doğrulama işleminden faydalanabilir. E Devlet’e giriş yaptıktan sonra e hizmetler kısmından Maliye Bakanlığı başlığı altında e- Bordro hizmetini görüntüleyebilir, yıl ve ay seçimi yaparak sorgulama yapabilirsiniz. (https://www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama) İsterseniz maaş bordronuzu yine aynı sayfada yer alan “Yazdır” butonu yardımıyla yazdırabilirsiniz


KİMLER E BORDRO HİZMETİNDEN YARARLANABİLİR:

Son zamanların en çok tercih edilen hizmetlerinden olan e-Bordro'dan yararlanmak için maaşınızın Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi üzerinden ödenmesi ve 657 sayılı kanuna tabi memur olmanız gerekiyor. 2006/4 sayılı Başbakanlık genelgesi kapsamında 4C veya farklı şekilde sözleşmeli olarak çalışan memurlar bu sistemden yararlanamıyor. Kamu kurum ve kuruluşları dışında yani özel sektörde istihdam edilen çalışanlar da maaş bordrolarını, çalıştıkları şirketlerin finans ve muhasebe birimlerinden ya da insan kaynakları departmanından talep ederek görebilirler.

MAAŞ BORDROSUNDA HANGİ BİLGİLER YAZAR?

– Kişisel bilgiler( Ad,soyad, TC kimlik numarası, sicil numarası)
– İşe giriş ve çıkış tarihi
– Brüt ücret
– Çalışan gün sayısı
– Aylık kazanç
– Diğer gelirler
– Toplam kazanç
– Prime esas kazanç
– SGK primi
– İşsizlik sigortası primi
– Gelir vergisi matrahından düşülecek tutarlar


BARKODLU BORDRO YAZDIRMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER
PTT’den alacağınız e-devlet şifresi ile turkiye.gov.tr adresindeki e-Bordro Sorgulama sayfasına giriş yapınız.

Giriş ekranından bordro almak istediğiniz ay ve yılı seçerek maaş bordronuzu görüntüleyiniz.

Bordronuzu görüntüledikten sonra, bordro ekranının sağ üstündeki [Bordro Görüntüle (Pdf)] tuşuna basınız

Yeni açılan ekrandaki [Barkodlu Belge Oluştur] tuşuna basınız.

Yeni açılan ekrandaki bilgilendirme metnini okuyup kabul ediniz.

Yeni açılan ekrandaki [Dosya İndir] butonuna basarak bordronuzu bilgisayarınıza indiriniz.

İndirdiğiniz barkodlu belgeyi yazdırınız.


E-Devlet'ten E-Bordro sorgulama
İnternet üzerinden E-Bordro alma işlemini ayrıca E-Devlet sistemi üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden işlem gerçekleştirebilmek için ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir.

Sisteme giriş yapabilmek için sağ üst tarafta bulunan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Bu bölümde karşınıza E-Devlet giriş yolları çıkacaktır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Vatandaşlar genellikle E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. E-Devlet şifreniz yok ise eğer üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında alabilirsiniz.

Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Maliye Bakanlığını bulmalısınız. Maliye Bakanlığının alt seçeneklerinden Maliye Bakanlığı E-Bordro hizmetini seçerek işleminizi tamamlayabilirsiniz.

E bordro maaş sorgulama! E bordro nereden çıkartılıyor? ile ilgili etiketler e-bordro maaş sorgulama
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.