Düzce depremini nasıl ucuz atlattık? Mehmet Barlas 'İstanbul'un da ihtiyacı var' diyerek açıkladı!

Sabah Gazetesi başyazarı Mehmet Barlas bugünkü köşe yazısında Düzce'de meydana gelen deprem ile ilgili dikkat çeken bir noktayı ele aldı. "Düzce'deki faciayı kentsel dönüşüm önledi" diyen Barlas, "İstanbul'daki yapı stokunun önemli bir kısmının Düzce'deki gibi bir değişime ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

Sabah Gazetesi başyazarı Mehmet Barlas bugünkü köşe yazısında Düzce'de meydana gelen 5,9'luk deprem ile ilgili dikkat çeken bir noktayı ele aldı. 

BU DEPREMİ NASIL UCUZ ATLATTIK?

"Bu depremi nasıl ucuz atlattık? Bunun tek bir açıklaması var: "Devlet büyük bir kentsel dönüşüm kampanyası yürüterek Düzce'deki yapı stokunun yüzde 80'ini yeniledi. Bu önemli hizmet dün Düzce'de çok daha büyük bir faciayı önlemiş oldu." diyen Barlas, İstanbul'a dikkat çekti. 

"İSTANBUL'UN DÜZCE'DEKİ GİBİ BİR DEĞİŞİME İHTİYACI VAR"

"İstanbul'daki yapı stokunun önemli bir kısmının Düzce'deki gibi bir değişime ihtiyacı var." ifadelerini kullanan Barlas, "Haksızlık etmeyelim, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu konuda iyi çalışıyor. Kentsel dönüşüm konusunda İstanbul'da müthiş bir gelişme yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Ancak şimdi daha kapsamlı bir strateji izleyerek İstanbul'u beklenen bir depreme hazırlama zamanı." dedi. 

MEHMET BARLAS'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

 

Düzce depremini nasıl ucuz atlattık? Mehmet Barlas 'İstanbul'un da ihtiyacı var' diyerek açıkladı! ile ilgili etiketler Düzce deprem İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.