Dünyanın konuştuğu Afgan bebek hakkında Pentagon'dan açıklama geldi!

Taliban'ın zulmünden kaçmaya çalışan aileler, kendileri yurt dışına çıkamayınca çocuklarını yabancı askerlere teslim etmeye çalıştığı anlar dünya gündemine oturunca Pentagon'dan açıklama geldi. Pentagon, dünyanın konuştuğu fotoğraftaki bebeğin ABD askeri tarafından alınan bebeğin hasta olduğunu ve tedavisi yapıldıktan sonra tekrar babasına verildiğini ve durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Taliban'ın ülkedeki yönetimi kontrol altına almasından sonra Afgan halkı ülkeden kaçmak için her yolu denerken, büyük bir çoğunluğu uçaklarla tahliye edilme umuduyla Kabil Havalimanı'na akın etmişti. Bazı Afganlar, ülkeden çıkabilmek için uçaklara binmeye çalışırken bazıları ise iniş takımlarına sığınarak kaçmak istemişti.

BEBEKLERİNİ YABANCI ASKERLERE EMANET ETTİLER

Taliban üyelerinin denetlemelerinden kaçmak isteyen ancak başarılı olamayan aileler son çareyi, bebeklerini dikenli teller üzerinden yabancı ülkelerin askerlerine vererek yurt dışına çıkarmaya çalışmakta buldu.

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

İşte o korku dolu anlardan birinde bir babanın ağlayan küçücük bebeğini bir ABD askerine uzattığı sahne olay yerinde bulunan biri tarafından videoya kaydedilmiş ve bu görüntü günlerdir sosyal medyada ve dünya televizyonlarında defalarca paylaşılarak viral hale gelmişti.

Görüntü tüm dünyada ilgi odağı haline gelince Pentagon'dan konuyla ilgili bir açıklama geldi. Bebeğin cinsiyetinin kız olduğu açıklanırken, duvarın üzerinde onu alan kişinin ise 24. Deniz Kuvvetleri taburundan bir asker olduğu belirtildi. Pentagon Sözcüsü John Kirby, ABD askeri tarafından alınan bebeğin hasta olduğunu ve tedavisi yapıldıktan sonra tekrar babasına verildiğini ve durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Dünyanın konuştuğu Afgan bebek hakkında Pentagon'dan açıklama geldi! ile ilgili etiketler Pentagon Bebek Afganistan afgan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.