Dünyanın ilk 6G uydusu yörüngede

Çin dünyada iletişim alanında tüm dengeleri değiştirecek olan 6G uydusunu yörüngeye gönderdi. Uzun Yürüyüş-6 roketi ile uzaya fırlatılan uydu ile 6. nesil iletişimin ana unsurlarından biri olan yüksek hız teknolojisi test edilecek.

BBC'nin haberine göre, 6G uydusunun, Şanşi bölgesinde Taiyuan Uydu Fırlatma Merkezi'nden Uzun Yürüyüş-6 roketiyle başarılı bir şekilde uzaya fırlatıldığı kaydedildi.

Haberde 6G'nin yanı sıra 12 uydunun daha yörüngeye gönderildiği açıklandı

6'ncı nesil iletişimin ana unsurlarından biri olacak yüksek hız teknolojisinin, yörüngeye gönderilen 6G uydusuyla sınanacağı belirtildi.

AsiaTimes'ın haberinde de 6G'nin, daha küçük güç çıkışıyla uzak mesafede kayıpsız iletişimi sağlayarak 5G'den 100 kat hızlı olmasının beklendiğine dikkat çekti.

6G uydusunun aynı zamanda, mahsul afetlerini gözlemleme, orman yangınlarını önleme, ormancılık ve su kaynaklarını kontrol etmeye yarayan optik uzaktan algılama sistemi taşıdığı ifade edildi.

 

Dünyanın ilk 6G uydusu yörüngede ile ilgili etiketler Çin 6G uydusu yörünge roket iletişim
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.