Dünyanın en ünlü görüntüsü 'Bliss'in ilginç hikayesi: Tanıdık geldi değil mi?

Bilgisayar kullanan neredeyse her insanın hatırladığı o ünlü duvar kağıdının hikayesini hiç merak ettiniz mi? İşte dünyanın en ünlü görüntüsü 'Bliss'in hikayesi...

1996'da fotoğrafçı Charles "Chuck" O'Rear, kız arkadaşını ziyarete giderken, yakında dünyanın en ünlü görüntüsü olacak 'Bliss'e rastladı. California tepelerinin arasında durarak, bir fırtınadan sonraki aydınlatmanın manzara mükemmel bir görüntü ortaya çıkardığını fark etti. Fotoğrafçının çektiği görüntü dünyanın en çok görüntülenen resmi olacaktı ve muhtemelen bir Windows bilgisayar kullandıysanız bu görüntüyü görmüş olma ihtimaliniz çok yüksek.

DÜNYANIN EN ÇOK GÖRÜNTÜLENEN RESMİ: BLISS

Bliss olarak bilinen ünlü görüntü, mütevazı bir başlangıç ​​yaptı ve ilk olarak 1989'da Bill Gates tarafından kurulan görüntü lisanslama şirketi Corbis'e stok fotoğraf olarak satıldı . 2001'de Windows XP için masaüstü duvar kağıdı haline geldiğinde büyük bir başarı yakaladı ve o zamandan beri bir milyardan fazla insan tarafından dünyada en çok görüntülenen resim haline geldiği düşünülüyor.

Dünyanın en ünlü görüntüsü 'Bliss'in ilginç hikayesi: Tanıdık geldi değil mi?

Bazıları, görüntünün mükemmelliğinin dijital olarak değiştirilmesi gerektiği anlamına geldiğini savunuyor ancak O'Rear, dikkat çekici kompozisyonun sadece iyi bir donanım, zamanlama ve hava durumunun bir kombinasyonu olduğunu anlattı.

"KULLANDIĞIM EKİPMAN FARK YARATTI"

Çektiği fotoğrafın hikayesini anlatan O'Rear, "Olağandışı bir şey yoktu. Daha parlak renklere sahip bir film kullandım, o zamanki Fuji Filmi ve RZ67'nin lensleri olağanüstüydü. Kameranın ve filmin boyutu birlikte fark yarattı ve bence Bliss fotoğrafının daha da öne çıkmasına yardımcı oldu. Sanırım 35 milimetre ile çekseydim, hemen hemen aynı etkiyi yaratmazdı.” dedi.

O'Rear şimdi San Francisco Körfezi'nin kuzeyindeki Napa Vadisi'nde, Bliss'in götürüldüğü yerin çok yakınında yaşıyor.

Dünyanın en ünlü görüntüsü 'Bliss'in ilginç hikayesi: Tanıdık geldi değil mi? - Resim : 2

FOTOĞRAFIN HİKAYESİ

1996'da O'Rear, her cuma öğleden sonra kız arkadaşını San Francisco yakınlarında görmek için arabayla seyahat ederdi ve her hafta her ihtimale karşı arabasında fotoğraf setiyle dışarı çıkıyordu. Bir Ocak günü, tam da beklediği manzarayı gördü ve kenara çekip çekim yapmak için ekipmanını kurdu.

O'Rear, kamerasını kurması için geçen süre boyunca bulutlar hareket ettiğinden, nihai görüntünün muhtemelen hedeflediği görüntü olmadığını kabul ediyor. Dijital teknoloji olmadan, ne çektiğini de kontrol edemiyordu ama iyi bir kare yakaladığının da farkındaydı.

Görüntünün haklarını kurye fiyatından bile daha uygun bir fiyata Microsoft'a satan O'Rear, durumun böyle olacağını nereden bilebilirdi...

Dünyanın en ünlü görüntüsü 'Bliss'in ilginç hikayesi: Tanıdık geldi değil mi? ile ilgili etiketler Windows fotoğraf fotoğrafçı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.