Dünyada eşi benzeri yok: Albino panda ilk kez görüntülendi

Dünyanın bilinen ilk ve tek albino pandası Çin'de tespit edildi. Görüntülenen pandanın annesi ise albino değil.

Nesli tükenmekte olan ayı türü pandalar ile ilgili oldukça ilginç bir haber geldi. Çin'in Sichuan kentinde bulunan Wolong Ulusal Doğa Koruma Alanı'nda bulunan bir kızılötesi kamera, dünyanın tek albino pandasını görüntüledi.

İlk defa görülen bu albino pandanın vücudunda siyah lekeler yok ve gözleri kırmızı.

Yavru olduğu düşünülen albino pandanın 1 ya da 2 yaşında olduğu tahmin ediliyor.

YAVRUNUN ANNESİ ALBİNO DEĞİL

Wolong Ulusal Doğa Koruma Alanı'ndaki kamera, albino pandanın annesi olduğu düşünülen bir dişinin yanına gittiğini gösterdi. Anne pandanın bu albinoyu kendi yavrularından uzak tutması gerek. Ancak böyle bir şey yaşanmadı. Uzmanlar, bundan kaynaklı olarak siyah benekli pandanın anne olduğunu, yavrunun da genetik mutasyon nedeniyle albino olduğunu düşünüyorlar.

Çinli bilim insanları, tespit edilen tek albino pandanın, kendisi gibi albino yavruları olabileceğini ifade ediyorlar. Ancak bunun bir gün gerçek olup olmayacağını bilmenin hiçbir yolu yok. Uzmanlar, kameraya yakalanan pandanın izlenmeye devam edeceğini belirttiler.

 Dünyada eşi benzeri yok: Albino panda ilk kez görüntülendi

Dünyada eşi benzeri yok: Albino panda ilk kez görüntülendi ile ilgili etiketler Albino Panda Çin
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.