Dünyaca ünlü senarist David Seidler yaşamını yitirdi! İşte ölümüne dair merak edilenler...

Yönetmenliğini Tom Hooper'ın yaptığı, başrollerinde Colin Firth, Geoffrey Rush ve Helena Bonham Carter'ın yer aldığı "Zoraki Kral" (The King's Speech) filminin senaryosuyla Oscar kazanan yazar David Seidler, 86 yaşında hayatını kaybetti.

David Seidler'in vefatı sinema dünyası için büyük bir kayıp. Zoraki Kral filminin senaryosu, hem tarihi hem de duygusal açıdan son derece etkileyiciydi ve Colin Firth'in Oscar ödüllü performansına da katkıda bulundu. Seidler'in 86 yaşında ve sevdiği bir yerde vefat etmesi bir nebze olsun teselli verici. 

O SENARYO ÖDÜL GETİRMİŞTİ

  • Seidler, senaryoyu yazmak için Kral VI. George'un kekemeliğiyle ilgili kapsamlı bir araştırma yaptı.
  • Senaryo, hem tarihi gerçeklere sadık kalarak hem de dramatik açıdan etkileyici bir şekilde kekemeliğin Kral'ın hayatını nasıl etkilediğini anlattı.
  • Seidler, senaryosuyla 2011 yılında En İyi Özgün Senaryo dalında Akademi Ödülü'nü kazandı.

ESERLERİ

  • "The Last of the Duchess" (1983)
  • "Tucker: The Man and His Dream" (1988)
  • "The Speech" (2010)

Seidler, sinema dünyasına önemli katkılarda bulunmuş saygın bir yazardı. Eserleri ve anısı uzun yıllar boyunca yaşayacaktır.

AV GEZİSİNDE HAYATINI KAYBETTİ

Menajeri Jeff Aghassi'nin verdiği bilgiye göre, İngiliz yazar, cumartesi günü Yeni Zelanda'da balık avlama gezisi sırasında hayatını kaybetti. Aghassi, "David, dünyada en çok sevdiği yerde, Yeni Zelanda'da, ona en büyük huzuru veren şeyi, balıkçılık yapıyordu" dedi.

Dünyaca ünlü senarist David Seidler yaşamını yitirdi! İşte ölümüne dair merak edilenler... ile ilgili etiketler ölüm
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.