Dünya medyası İtalya'daki süt dökme eylemini görmezden geldi!

İtalya’da son dönemlerde meydana gelen çiftçi eylemleri devam ederken, en son yaşanan süt dökme eylemini Türk medyası gündemine almıştı. Fakat Avrupa’nın göbeğinde yaşanan bu eylem dünya medyası tarafından haberleştirilmedi. Peki neden dünya medyası bu eylemi görmezden geldi?

Esra Katılmış
Esra Katılmış

Dünyada çiftçiler, yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle eylem yapmaya başladı. Artan maliyetlere karşılık düşen fiyatlar, hükümetlerin yaptığı politikalar nedeniyle çeşitli ülkelerde çiftçiler tarafından eylemler gerçekleştiriliyor.

Hollandalı çiftçiler, Hollanda hükümetinin, tarım sektöründe hayvan sayısının azaltılmasına yol açacak yeni azot planını protesto etmişti.

Fransa’da ise çiftçiler, artan enerji ve yem fiyatlarını protesto etmek için eylem yapmıştı.

Son olarak İtalya’nın Sardinya kentinde çiftçiler, artan maliyetlere karşılık düşük süt fiyatlarını protesto etmek için yola binlerce litre süt dökmüştü. Sardinya’daki eylemi ise Napoli’deki eylem izlemişti. İtalya’nın Napoli kentinde çiftçiler, devlet binasının önüne gelerek litrelerce sütü yerlere dökmüştü. İtalya'daki süt dökme eylemi, dünya medyası tarafından haberleştirilmedi.

 Dünya medyası İtalya'daki süt dökme eylemini görmezden geldi!

 İTALYA'DAKİ SÜT DÖKME EYLEMLERİNİN HABERLEŞTİRİLMEMESİNDEKİ AMAÇ NE?

Hollanda, Fransa, İtalya gibi Avrupa ülkelerinde yaşanan bu eylemler dünya medyasında yankı bulmadı. Avrupa'nın merkezinde meydana gelen İtalya’daki süt dökme eylemine, sözde medeniyetin beşiği, demokrasinin merkezi denilen Avrupa ülkelerindeki medya kuruluşları tepkisiz kaldı. Ülkeler, İtalya’da yaşanan süt dökme eyleminin üzerini örtmek için konunun medyaya taşınmamasına gayret mi ediyor? soruları akıllara geldi.

AVRUPA ÜLKELERİNDE MEDYA ÖZGÜR MÜ?

İtalya’daki süt dökme eylemleri, Türkiye’de veya Avrupa ülkesi olmayan başka bir ülkede yaşanmış olsaydı dünya medyası yine sessiz kalacak mıydı? Türkiye’deki eylem haberi, dünya medyasında günlerce yazılıp, çizilecekti. Fakat söz konusu bir Avrupa ülkesi olunca tarafsız diye addedilen dünya medyası bu eylemi haber değeri olmayan bir olay olarak görüp, gündeme getirmedi. Özgür olan medya konu Avrupa ülkeleri olunca neden geri çekiliyor?

‘’DÜNYA MEDYASI, DÜNYADAN YÜKSELEN TEPKİLERİ GÖRMEZDEN GELİYOR’’

İtalya’da yaşanan süt dökme eylemini Yazar Said Ercan sosyal medya hesabında paylaşmıştı. Ercan, İtalya’daki süt dökme eyleminin dünya medyası tarafından haberleştirilmemesini eleştirdi. Yazar Ercan, paylaşımının altına, ''Bu haberler dünya medyasında yer almıyor, küreselci ajans ve haberler dünyadan yükselen tepkileri görmemezlikten geliyorlar'' yazarak tepkisini dile getirmişti.

Dünya medyası İtalya'daki süt dökme eylemini görmezden geldi! - Resim : 2

Dünya medyası İtalya'daki süt dökme eylemini görmezden geldi! ile ilgili etiketler İtalya Napoli Süt Eylem protesto sardinya dünya medyası
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.