Duhan suresi 11 ayet! Duhan suresi Türkçe meali!

Duhan suresi 11. ayet sosyal medyada bir kez daha gündem oldu. Koronayı önceden haber verdiği şeklinde görüşler belirtilen ve tartışma konusu olan Duhan suresi meali merak edilmektedir.

Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz’in kıyâmet alâmeti olarak bahsettiği duman ile ilgili sözlerini ifade eden duhan hadisleri sosyal medyada bir kez daha gündem oldu. Duhan hadisleri ile Hz. Peygamber'in koronavirüs salgınını daha önceden tarif ederek uyarıda bulunduğu şeklinde yorumlara yer verildi.

Duhan ne demek?

Arapça’da “tütmek, dumanı çıkmak” mânasındaki dahn kökünden isim olan duhân “duman” anlamına gelir.

Kur’ân-ı Kerîm’de iki âyette yer alan kelime (Fussılet 41/11; ed-Duhân 44/10) kırk dördüncü sûrenin de adını teşkil eder (bk. DUHÂN SÛRESİ). Duhân Kur’an’da geçtiği her iki âyette de “duman” anlamında kullanılmıştır.

Duhan Suresi 10-12. ayetlerin mealleri

"Göğün bütün insanları kuşatan belirgin bir dumana bürüneceği günü bekle. Bu acı veren bir azaptır. "Rabbimiz, üzerimizden azabı kaldır, bizler artık inanmaktayız." (diyecekler)."

Ayetlerin açıklaması:

O halde bekle gözle. İşte buradan inzar (uyarı) başlıyor, artık gözet. o gün ki sema apaçık bir duman ile gelecek insanları saracaktır.

Duhan suresi 11 ayet! Duhan suresi Türkçe meali! ile ilgili etiketler Duhan suresi
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.