DSÖ: Henüz salgının başındayız

Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs salgınına ilişkin şoke eden bir açıklama geldi. Bundan tam 10 ay önce Aralık 2019'da ilk kez görülen ve hızla tüm yer küreye yayılan koronavirüsle ilgili uyarılarda bulunan DSÖ uzmanlarından Dr. Nabarro, dünyanın salgının henüz başlangıcında olduğunu söyledi.

Aralık 2019'da ilk kez Çin'in Wuhan kentinde görüldüğünden bu yana geçen 10 ayda dünya genelinde 30 milyondan fazla kişinin enfekte olduğu, 1 milyona yakın kişinin ölümüne neden olan koronavirüs salgını ile ilgili DSÖ'den şaşırtıcı bir açıklama geli.

İngiltere Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi'nin sorularını yanıtlayan DSÖ Covid-19 temsilcilerinden Uzman Dr. David Nabarro, dünyanın koronavirüs salgınının henüz başlangıcında olduğunu söyledi.

Nabarro, "Salgının vereceği zararları daha yeni görmeye başladık. Daha ortalarında bile değiliz. Avrupa'da durum daha da kötüleşiyor. Bu durum, salgınlarla ilgili herhangi bir bilim kurgu filmindekinden çok daha kötü." diye konuştu.

NABARRO: SALGIN ÖNLENEBİLİRDİ

"Pandemi hazırlıklarına daha fazla yatırım yapılsaydı ve Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı acil durum uyarılarına daha fazla tepki verilseydi bu durum önlenebilirdi." diyen Dr. Nabarro, salgına karşı hazırlıklarda yetersiz kalan hükümetleri eleştirdi.

Salgının dünya ekonomisinde büyük oranda küçülmeye sebep olduğunu belirten Nabarro, "Yoksulların ve yetersiz beslenen insanların sayısını muhtemelen ikiye katlayacak; yüz milyonlarca küçük işletmenin iflasına yol açacak, birçok gencin eğitim fırsatını elinden alacak büyük bir ekonomik daralmaya sürüklüyor." ifadelerini kullandı.

DSÖ: Henüz salgının başındayız ile ilgili etiketler İngiltere salgın DSÖ Dr. David Nabarro pandemi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.