Dosyalar yıllardır bekliyor, mağduriyet büyüyor! Kamil Darbaz ve haksızlığa uğrayan diğer iş adamları öfkeli...

FETÖ'nün mağdur ettiği iş adamlarının dosyaları Anayasa Mahkemesinde yıllardır bekliyor! İş adamları adaletin bir an önce yerini bulmasını istiyor

Her şey İstanbul Sahrayıcedit'te arsa almasıyla başladı... Kamil Darbaz'ın planı 33 katlı bir rezidans yapmaktı. Ortağı ile birlikte kolları sıvadılar. Ancak arazinin değeri hızla artıyordu. FETÖ'nün kumpası başladı.

Selam Tevhid kumpası kapsamında dinlemeye alınan Kamil Darbaz'a ikinci darbe ise ortağından geldi. 2009 yılına kadar 2,5 milyon liradan fazla para harcadığı arazi ortağı tarafından 850 bin liraya satıldı. Daha bu şoku atlatamadan bu kez arsanın İGDAŞ'ta asgari ücretle çalışan bir kişiye satıldığını belirledi.

İşin ilginç yanı o kişi ortağı olan Özcan Şimşek'in kardeşininden başkası değildi. Bu süreçte hakkını yargıda arayan Darbaz'ın eli burada da boşa çıktı... Çünkü FETÖ'nün Yargıtay imamı devreye girdi.

“Satış hilelidir” şeklindeki bilirkişi raporuna rağmen dosya Yargıtay'da akıl almaz bir şekilde karar duruşmasına iki gün kala başka bir daireye gönderildi. FETÖ'nün Yargıtay İmamı Hüseyin Yıldırım’ın başkan yardımcısı olduğu 17. Hukuk Dairesi, 18 ay beklettiği dosyayı son anda 11. Hukuk Dairesi’ne yolladı ve FETÖ'cülerin hakim olduğu o daire, onlarca içtihada rağmen aleyhte karar verdi.

ALTINBAŞ HOLDİNG DEVREDE

Kamil Darbaz, o günkü değeri 12 milyon dolar olan arsanın Ekrem Sayan isimli bir kişiye 820 bin TL’ye satıldığını öğrendiğinde çoktan iş işten geçmişti.

Çünkü arsayı alan Ekrem Sayan, FC Yapı isimli bir şirket ile yeni inşaat sözleşmesi yapmıştı bile.

Oysa tüm bu işlemler, ‘Ortaklar Kurulu Kararı’ olmaksızın yapılmıştı. Kamil Darbaz, FC Yapı’nın sahibini araştırınca karşısına bütün Türkiye'nin yakından tanıdığı büyük bir grup çıktı: Altınbaş Holding.

Zira Altınbaş ailesi, FC yapı ile çoktan ortaklık kurmuş ve Kamil Darbaz'ın arsasına konmuştu!

ALTINBAŞ HOLDİNG-FETÖ BAĞLANTISI

Altınbaş Holding'in FETÖ ile yakın bağları olduğu iddiası ise ilk kez örgütün Uşak Cumhuriyet Savcılığının FETÖ yapılanmasına dair hazırladığı iddianame ile resmi belgeye girdi.

Holdingin ortaklarından İmam Altınbaş ve Hüseyin Altınbaş'ın adı iddianamede FETÖ'nün Pensilvanya'ya en yakın isimlerinden biri olan ve halen cezaevinde bulunan Hazım Sesli ile birlikte yer aldı. Hazım Sesli, FETÖ'nün Türkiye imamının yardımcısı olarak biliniyor ve örgütün bütün kirli ilişkileri içinde adı geçiyor.

Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş'ın damadı da Bank Asya'nın kurucu ortaklarından Ömer Hasırcılar ile KKTC'de faaliyet gösteren FEO isimli Gayrimenkul şirketinin ortağı.

ALTINBAŞ HOLDİNG'İN PATRONLARIYLA GÖRÜŞTÜ AMA...

Darbaz, Altınbaş Holding'in bu işin içinde olduğunu öğrenince Vakkas ve Hüseyin Altınbaş ile temasa geçip yapılan işlemin hukuksuz olduğu ve bu işe müdahil olmamaları gerektiği konusunda uyardı ama ret cevabı aldı.

Mücadelesini sürdüren Darbaz, Kadıköy 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı iptal davasını ise kaybetti. Mahkeme bilirkişi raporuna rağmen hileli satışın tespit edilemediğine karar vermişti.

Yargıtay aşamasında ise karşısına FETÖ yargısı çıktı. Zira davanın gönderildiği 17. Hukuk Dairesi’nin başında şu an FETÖ'nün Yargıtay İmamı olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan Hüseyin Yıldırım vardı ve onun yönlendirmesi ile dava Darbaz'ın aleyhinde sonuçlandı.

Darbaz'ın iddiasına göre FETÖ ile irtibatlı olduğu resmi kayıtlara giren Altınbaş Holding'in ortakları Yargıtay aşamasında da devreye girdi ve istedikleri kararı çıkarmış oldu.

DOSYA NEDEN YILLARDIR ANAYASA MAHKEMESİNDE BEKLETİLİYOR?

Kamil Darbaz, hileli satış ile elinden alınan arsa ve projesi için bilirkişi raporları, hukuk mütalaası, Yargıtay içtihatları, 3 ayrı mahalli mahkemenin hileli satışı tespit eden kararına rağmen netice alamayınca 2015 yılında Anayasa Mahkemesine başvurdu.

Sonucu bekleyen Darbaz, arsada bir firmanın inşaat hazırlığı yaptığını gazete haberlerinden öğrenince AYM’den tedbir talep etti.

Ancak FETÖ mağduru iş adamının dosyası 3 yıldır Anayasa Mahkemesinde bekletiliyor.

Bu ay içinde baaşvuru sonuçlanmazsa ünlü iş adamı Darbaz için yeni mağduriyetler ortaya çıkacak. Sorun daha da kalıcı hale gelecek.

YÜZLERCE FETÖ MAĞDURU İŞ ADAMI VAR

Öte yandan Anayasa Mahkemesinde bekleyen böyle yüzlerce dosya olduğu bilgisine ulaşıldı. FETÖ mağduru iş adamları bu dosyaların bir an önce sonuçlandırılmasını ve adalet dağıtılmasını bekliyor.

FETÖ mağduru iş adamları bu durumla ilgili, "Dosyalar bekletildikçe mağduriyetler ve maddi kayıplar da büyüyor. Bu da en çok FETÖ’cüleri sevindiriyor!" yorumu yapıyor. / SuperHaber

Dosyalar yıllardır bekliyor, mağduriyet büyüyor! Kamil Darbaz ve haksızlığa uğrayan diğer iş adamları öfkeli... ile ilgili etiketler FETÖ kamil darbaz altınbaş
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.