Dosta güven düşmana korku veriyor… Türk savunma sanayiinde yerli ve milli başarılarımız!

SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, TEKNOFEST Karadeniz’de KIZILELMA, Milli Muharip Uçak ve T129 ATAK helikopterinin Türk savunma sanayiine katkılarını anlattı.

SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, Samsun’da yapılan dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Karadeniz’de Türk savunma sanayiinde kırılma
noktaları yaratan ve dünyanın gözdesi haline gelen yerli ve milli üretimlerimiz KIZILELMA, Milli Muharip Uçak ve T129 ATAK helikopterini yakından inceledi.

Bayraktar KIZILELMA için ‘’Envantere girdiği anda güç dengesini ciddi şekilde değiştirecek’’ ifadelerini kullanan Bozkurt, Türk savunma sanayiinin gücüne güç katan insansız savaş uçağının yaratacağı etkiyi gözler önüne serdi.

ABD’nin Türkiye’ye vermediği F-35 tartışmasına değinen Bozkurt, Milli Muharip Uçağı’nın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hava gücüne önemli katkılar sağlayacağını belirtirken ’’F-35’i vermediler, Türkiye de kendi uçağını yaptı. 2070’e kadar TSK’nın hava gücü açısından en önemli unsurlarından biri haline gelecek. Türkiye’nin elini çok kuvvetlendirecek.’’ sözlerini dedi.

Ceyhun Bozkurt’un açıklamaları;

‘’BAYRAKTAR KIZILELMA, TÜRK SAVUNMA SANAYİİNDEKİ KUVVET ÇARPANI ETKİSİNİ EN İYİ GÖSTEREN SİSTEMLERDEN BİR TANESİDİR’’

Gelecekteki muharebelerin kuvvet çarpanlarından biri insansız taarruz jet uçağı Bayraktar KIZILELMA’dır. KIZILELMA, hava-hava muharebelerinde son derece etkili bir güçtür. Kısa pistli uçak gemilerinden, TCG Anadolu gibi gemilerden kalkış yapacak kabiliyete sahiptir. Gövde içinde taşıyacağı mühimmatlarıyla hedeflere taarruzlar gerçekleştirecek. Mühimmatlar tamamen yerli ve milli üretimdir. ROKETSAN, TÜBİTAK SAGE’nin katkılarıyla üretimi gerçekleştirildi. KIZILELMA’nın 3500 fit operasyonel irtifası var, 5 saat havada kalabilecek. 6 bin kilometre kalkış ağırlığı ve 1500 kilogram faydalı yük kapasitesi mevcut. Düşük görünürlük var, radarların tespiti zor olacak. KIZILELMA envantere girdiği anda güç dengesini ciddi şekilde değiştirecek. Sadece Türkiye’ye değil, dost ülkelere de avantaj sağlayacak.

‘’MİLLİ MUHARİP UÇAK TÜRKİYE’NİN ELİNİ ÇOK KUVVETLENDİRECEK’’

Milli Muharip Uçağı’n 2023’te üretim hattından ilk çıkışı gerçekleştirilecek. 2025’te ilk uçuşu planlanıyor. 2028’de ilk teslimi ve 2030’da ilk filo tesliminin yapılması hedefleniyor. 2028-2030 sonrası yerli motorla geliştirilecek. 50 sene boyunca Türk Hava Kuvvetleri’nin envanterinde yer alacak. Türkiye’nin elini çok kuvvetlendirecek. F-35'lerde bütün sistemin kontrolü uçağı üreten Lockheed Martin’de olacak. Yarın öbür gün Yunanistan bizi tehdit ettiğinde ABD bizim bu tehdide olan müdahalemizi engellemek istediğinde bizim havada uçurduğumuz F-35’i Lockheed Martin kilitleyebilecek. Türkiye'ye karşı olası bir tehditte özgürce topraklarımızın güvenliği için her türlü operasyonel kabiliyeti yapabilecek güçte olacak. Hava gücümüzün etkili olacağı bir sistem, güç geliyor.

‘’İLERLEYEN DÖNEMLERDE ATAK HELİKOPTERİ’NİN BÜTÜN PARÇALARININ TÜRKİYE’DE ÜRETİLDİĞİNİ DUYARSANIZ ŞAŞIRMAYIN’’

T129 ATAK Helikopteri ağırlıklı olarak üretiminde kullanılan birçok parça Türkiye’nin kendi üretimidir. Terörle mücadelede çok etkin kullanılıyor. Helikopterin 561 kilometre uçuş menzili var. Uçuş süratı ise 278 kilometre hızda gerçekleşiyor. İlerleyen dönemlerde ATAK Helikopteri’nin tüm parçalarının Türkiye’de üretildiğini duyarsanız şaşırmayın.

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Dosta güven düşmana korku veriyor… Türk savunma sanayiinde yerli ve milli başarılarımız! ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt milli muharip uçak Bayraktar Kızılelma t129 atak helikopteri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.