Donmuş kahvaltılık kavurma tarifi! Kahvaltılık kavurma nasıl yapılır?

Özellikle Kurban Bayramında hem lezzeti hem de kendisine has kokusu ile kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan ve 7’den 70’e herkesin severek yediği kahvaltılık donmuş kavurma nasıl pişirilir? İşte kolay donmuş kavurma tarifi…

Kurban Bayramlarında ya da güzel bir kahvaltı sofrasında vazgeçilmezler arasında olan ve günün her saatinde lezzeti ile damaklara hitap eden kahvaltılık kavurma herkes tarafından beğenilmektedir. Bir kez tadına bakılınca asla vazgeçilemeyen donmuş kavurma, Kurban Bayramındaki kesilmiş etlerle kolayca ve pratik bir şekilde hazırlanabilir.

Protein, demir ve çinko bakımından oldukça zengin olan kahvaltılık kavurma, kurban etini saklamanın da en basit yöntemlerinden birisidir. Şimdilik kasaplarda çok pahalı fiyatlara satılan kahvaltılık kavurmanın tarifini sizler için hazırladık.

Kahvaltılık Kavurma Tarifi

- 1 kg kuşbaşı kuzu eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 200 gram iç yağı

Kahvaltılık Kavurma Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuşbaşıdan daha ufak bir şekilde doğranmış olan etleri, çelik bir tencere içerisine bütün bir soğanla beraber güzelce kavurun. Tahta kaşıkla önce yüksek ateşte daha sonra da orta ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin.

Etler suyunu çekene kadar karıştırdıktan sonra 1 saat kadar pişince yumuşayan etin içerisinde bütün soğanı alın. Suyunu çekmiş olan etlerin üzerine iç yağı ilave ettikten sonra kapağı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika boyunca, yağlar eriyene dek pişirin.

Piştikten sonra tuzunu ilave edip karıştırarak ılık hale gelmesini beklemeye başlayın. Bu esnada 1,5 litrelik su şişesinin ağzı kısmını keserek, etleri içerisine doldurun. Bu işlemi sıkı sıkı bastırarak yaptıktan sonra da en son streç filmle ağzını kapatın.

Soğuduktan sonra buzluğa koyarak, en az 5 saat kadar bekletin. İyice donduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Donmuş kahvaltılık kavurma tarifi! Kahvaltılık kavurma nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Kahvaltılık Kavurma Kahvaltılık Donmuş Kavurma kavurma tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.