İşte koronavirüs aşısının çıkacağı tarih

Gelen son dakika haberine göre; ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilecek seçimlerden önce koronavirüs aşısının bulunabileceğini açıkladı. Kendisinin olmaması durumunda aşıdan iki yıl boyunca söz edilemeyeceğini iddia eden Trump, "Bunu oy almak için yapmıyorum. Doğrusu bu olduğu için yapıyorum." dedi.

Trump, katıldığı bir radyo yayınında koronavirüs salgınına karşı aşı geliştirme çabalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İnsanların hayatının kurtarılması için aceleci davrandıklarını vurgulayan Trump, "Benden başka bir başkan olsa, iki yıl boyunca aşıdan söz edemezdiniz. Bunu biliyorsunuz." ifadesini kullandı.

''OY ALMAK İÇİN YAPMIYORUM''

Koronavirüs ile mücadele için var gücüyle çalıştığının altını çizen Trump, "Bunu oy almak için yapmıyorum. Doğrusu bu olduğu için yapıyorum. İnsanların hayatını kurtarmak için yapıyorum." dedi.

Aşı çalışmalarının hızla ilerlediğini belirten Trump, yıl sonundan önce aşının elinde olmasını beklediklerini ve ne kadar erken olursa o kadar iyi olacağını vurguladı.

3 KASIM TARİHİNİ İŞARET ETTİ

Muhabirin, "3 Kasım seçimlerinden önce aşının hazır olmasını bekliyor musunuz?" şeklindeki sorusuna ise Trump, "Bazı durumlarda bence evet. Seçimlerden önce aşının hazır olması mümkün. Büyük şirketlerimiz var. Bu şirketler, dünyanın en iyisi." yanıtını verdi.

(AA)

İşte koronavirüs aşısının çıkacağı tarih ile ilgili etiketler Korona Donald Trump seçim 3 Kasım aşı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.