'Oligarkların simge isminin orada görüntü vermesi Rus iş adamlarının mesajıdır!'

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, İstanbul'da yapılan Rusya - Ukrayna müzakerelerinin ayrıntıları ile Abramoviç sürprizini, NATO Genel Sekreteri ve Ukrayna sınırında konuşma yapan ABD Başkanı Biden'ın açıklamalarını, Rus güçlerinin Kiev yakınlarından çekildiği taktik hamlesini ve Finlandiya'nın Rusya ile savaşa hazır olduğu iddialarını tartıştı.

"TÜRKİYE VE POLONYA'YI ATEŞE ATMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Ceyhun Bozkurt, "Erdoğan'ın mesajları, heyetlerin ayakta alkışlaması ateşkes anlamında çok önemliydi. Türkiye burada kalıcı barışa gidecek yolun ilk adımını attırmaya çalışıyor. Kolay konuları en başta hallederler, en zor konuları ise sona bırakırlar. Çetin bir müzakere süreci olacaktır. Türkiye ve Polonya'yı ateşe atmaya çalışıyorlar. Polonya'nın işi daha zor. Türkiye kendi milli politikalarını izleyerek akıllıca hamle yapıyor. Ukrayna'da ABD'nin danışmanlıkları üzerinden devşirilen unsurlar bulunuyor. Onlar bu uzlaşmayı istemezler. Bu şekilde olayı provoke edip, uzlaşı masasını dağıtmak isterler.

"RUSYA NATO ÜYELİĞİ, KIRIM VE DONBAS KONUSUNDA İSTEDİĞİNİ ALMADAN HİÇBİR ŞEKİLDE GERİ ÇEKİLMEZ"

Rus iş adamları Rusya'ya darbe indirmek adına şu an Batı'da yalıtılmaya çalışılıyor. Batı'nın başımıza iş açacak hali kalmayacak, o döneme doğru gidiyoruz. Biden'ın Ukrayna sınırına gelip hakaretler yağdırması bunun göstergesi. Gerilimi tırmandırıyor. Rusya'nın Odessa'yı denizden alamayacağı netti, o yüzden kuzeyden kuşatma meselesi gündemde. Çok dikkatimi çekti; Sumi'yi neden geçemediler? Demekki ciddi direniş var. Donbass ve Kırım konusunu kabul ettirdikten sonra belli konularda geri adımlar atabilirler. Rusya NATO üyeliği, Kırım ve Donbass konusunda istediğini almadan hiçbir şekilde geri çekilmez. Rusya'da son günlerde belli sıkışmışlıklar olduğunu ve bunu açmak için masaya şans verdiğini düşünüyorum. Türkiye de aslında bunun için Rusya'ya bir şans verdi. Odessa'yı almadan bırakmaz, saldırarak değil de kuşatarak alabilir.

"FİNLANDİYA RUSYA'NIN KARŞISINA ÇIKMAZ"

Önümüzdeki dönemde Arktik Okyanusu'nda bir mücadele var. Finlandiya o açıdan önemli, o coğrafya çok kritik. Finlandiya Rusya'nın karşısına çıkmaz." şeklinde konuştu.

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

'Oligarkların simge isminin orada görüntü vermesi Rus iş adamlarının mesajıdır!' ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Rusya Ukrayna İstanbul abramoviç

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.