Dolar sallantıda! Ünlü ekonomist uyardı

Dünyaca ünlü ekonomist Peter Schiff, ABD doları için ölümcül bir darbenin geldiği ve ABD dolarının bu mali krizde küresel rezerv para birimi statüsünü kaybedeceği konusunda uyarılarda bulundu.

Ekonomist Peter Schiff, geçtiğimiz günlerde Commodity Culture ile bu hafta paylaştığı bir röportajda, küresel rezerv para birimi olarak ABD Doları kullanma konusunda ölümcül bir darbenin en sonunda geldiğini açıkladı.

Dolarsızlaştırmanın gerçekleşip gerçekleşmediği ve bunun ABD dolarının küresel rezerv para birimi statüsüne yönelik gerçek bir tehdit olup olmadığı konusunda Schiff şunları söyledi: "Doların rezerv durumuyla ilgili şaşırtıcı olan tek şey, hala buna sahip olması... Yaptığımız onca şeylere rağmen bu ayrıcalığı hala kaybetmedik. Bence yeni başlayan mevcut mali kriz eninde sonunda bu statüye ölümcül darbeyi vuracak."

Ayrıca ekonomist sözlerine şunları ekledi: "İnsanlar buna mali kriz demek konusunda hâlâ isteksiz, ancak tam olarak bu, tek farkı daha büyük olması ve 2008 krizinden çok daha etkili olması."

"Muhtemelen daha agresif ve pervasız para ve maliye politikası ile sonuçlanacak. Ve bu kez, doların rezerv statüsünü de beraberinde aşağı çekecek. Bu, ABD'de işleri gerçekten karmaşıklaştıracak, çünkü, enflasyonu çok, çok daha yükseğe ve Amerikan yaşam standartlarını çok daha düşük hale getirecek" dedi.

Dolar sallantıda! Ünlü ekonomist uyardı

Bunların yanı sıra doların hiperenflasyon riski altında olup olmadığıyla ilgili bir soruya yanıt veren Schiff, "Her zaman bir risk vardır. Fiat para birimi çıkaran her ülke için enflasyon her zaman bir risktir. Soru, olasılığın ne kadar yüksek olduğudur.” 

"Bence risk şu anda her zamankinden çok daha yüksek ve bu sonuçtan kaçınmak için bazı çok zor siyasi kararlar ve bu sonucun önüne geçmek için yapılması gereken seçimler gerekecek."

Son olarak Schiff, bu ayın başlarında, insanlara ABD dolarından hemen kurtulmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Geçtiğimiz aylarda da, ABD tarihindeki en büyük ekonomik felaket konusunda uyarılar yapmıştı.

Dolar sallantıda! Ünlü ekonomist uyardı ile ilgili etiketler ekonomist Dolar
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.