Dolar neden yükseliyor? 28 Mayıs Cuma dolar ne kadar, kaç TL?

Haftanın son işlem gününde dolar/TL bazında yükselişe geçti. 28 Mayıs Cuma gününde vatandaşlar 1 dolar ne kadar, kaç TL sorusuna yanıt aradı. İşte canlı dolar kuru…

Haftanın son işlem günü olan 28 Mayıs Cuma gününde dolardaki artış gözlerden kaçmadı. Yurt içinde piyasalarda satış baskısı hızlanırken döviz kurlarında da yukarı yönlü hareket devam etti. Uzmanlara göre ise döviz kurlarındaki hareketlerde hem iç piyasadaki kırılganlıklar hem de Amerika Birleşik Devletleri'nde enflasyon endişesi ile tahvil faizlerinin yükselmesinin etkili olduğu gösterildi.

28 Mayıs Dolar Ne Kadar, Kaç TL?

Küresel piyasalarda Biden tarafından bugün açıklanacak 6 trilyon dolar ABD 2022 yılı mali bütçesi bunda oldukça etkisini gösterecek.

Bugün Euro Bölgesi'nde açıklanacak tüketici güven endeksi ile ABD'de kişisel gelir ve harcamalar verilerinin takip edileceğini bildiren uzmanlar, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un Türkiye değerlendirmesinin ise piyasalar kapandıktan sonra yayımlanmasının beklendiğini söyledi.

Dolar alış: 8.59 TL
Dolar satış: 8.59 TL

Dolar neden yükseliyor? 28 Mayıs Cuma dolar ne kadar, kaç TL? ile ilgili etiketler Dolar dolar ne kadar döviz kuru
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.