Döküman nasıl yazılır? Doküman mı, döküman mı?

Doküman, Türkçe'de en çok kullanılan kelimeler arasında yer alıyor. Aynı zamanda bu kelime, yazımı en çok karıştırılan ifadeler arasında da yer almaktadır. Bu çerçevede, doküman kelimesinin doğru yazılışı merakla araştırılıyor. Peki, döküman nasıl yazılır? Doküman mı, döküman mı? Ayrıntılar haberimizde...

Türkçede sıkça kullanılan bir kelime olan "doküman"ın doğru yazılışı merak edilen bir konudur. Bu kelimenin doğru yazımı "doküman" şeklindedir. "Döküman" şeklinde yazım yanlıştır ve Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından kabul edilmemektedir.

"Doküman," bilgi veya verilerin yazılı veya basılı olarak düzenlenmiş halini ifade eder. Bu belge veya metin, bir konuyu, süreci veya çalışmayı açıklamak veya belgelemek için kullanılır. Özellikle resmi veya iş dünyasında sıkça kullanılan bir terimdir.

Doğru kullanımı öğrendikten sonra "doküman" kelimesini amacınıza uygun şekilde metinlerinizde rahatlıkla kullanabilir ve dilin doğru kullanımına katkıda bulunabilirsiniz. İşte, doküman kelimesinin kullanımına yönelik bazı örnek cümleler... 

Döküman nasıl yazılır? Doküman mı, döküman mı?

‘’Bütün dokümanları masamda istiyorum.’’

"Başvurunuzun kabul edilebilmesi için gerekli dokümanları iletmeniz gerekmektedir"

 Döküman (Yanlış kullanım)

 Doküman (Doğru kullanımı)

 

Döküman nasıl yazılır? Doküman mı, döküman mı? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.